Venezuelan presidentin läheisiä tuomittiin huumeiden salakuljetuksesta New Yorkissa

Venezuelan presidentin Nicolas Maduron puolison Cilia Floresin veljenpojat saivat 18 vuoden vankeusrangaistukset New Yorkin tuomioistuimessa. Venezuelan hallitus uskoo, että serkukset lavastettiin syyllisiksi maiden huonojen suhteiden vuoksi.

Venezuela
Cilia Flores (oik.) ja Venezuelan presidentti Nicolas Maduro osallistuivat "imperialisminvastaiselle" marssille Caracasissa 14. elokuuta 2017.
Cilia Floresin veljenpoikia epäillään huumeiden salakuljetuksesta Yhdysvalloissa.Nathalie Sayago / EPA

Yhdysvaltojen ja Venezuelan väliset jännitteet kiristyivät entisestään torstaina, kun New Yorkin tuomioistuin luki pitkät tuomiot Venezuelan presidentin Nicolas Maduron puolison Cilia Floresin veljenpojille.

31-vuotias Efrain Campo Flores ja hänen serkkunsa, 33-vuotias Francisco Flores de Freitas, saivat molemmat 18 vuoden tuomiot huumeiden salakuljetukseen liittyvässä oikeusjutussa.

Serkusten uskotaan toimineen yhdessä suuren salakuljetusjuonen laatijoina, jonka tavoitteena oli kuljettaa 800 kiloa kokaiinia Yhdysvaltoihin.

Venezuela uskoo, että syytteet ovat osa Yhdysvaltain vihamielistä suhtautumista Venezuelaan, ja että Floresin veljenpojat on lavastettu syyllisiksi. Syytettyjen asianajajat väittävät serkusten joutuneen Yhdysvaltain huumepoliisin DEA:n virittämään ansaan harhautusoperaatiossa.

Lähteet: AFP, AP