Nyt tulee lunta, räntää ja vettä – jopa lauantaiaamuun saakka

Ajokeli on huono suuressa osassa maata.

Kotimaa
Säänurkka: Matalapaine hallitsee säätä viikonlopun
Säänurkka: Matalapaine hallitsee säätä viikonlopun

Yöllä alkaneet lumi- ja räntäsateet jatkuvat tänään perjantaina päivällä Etelä-Suomessa. Etelärannikolla sataa myös vettä.

Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa ja muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisateet voivat jatkua Etelä-Suomessa lauantainaamuun saakka. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on satanut viime yön aikana 4–7 senttiä lunta.

Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan aamupäivän aikana maan etelä- ja itäosaan leviää runsaampaa lumisadetta. Etelässä sade tulee osittain räntänä ja vetenä. Lämpötila on pari astetta plussan puolella. Poutaisinta sää on pohjoisessa.

Lauantaina lumisateen määrä voi paikoitellen nousta pääkaupunkiseudulla kymmeneen senttiin. Illan ja yön aikana myös Lounais-Suomeen on luvassa uudestaan lumisadetta, joka on alkuun räntää.

Lauantaina myös maan länsiosaan on luvassa kuurotyyppistä lumisadetta. Etelä-Suomessa lämpöasteet liikkuvat 1–2:n tienoilla, Lapissa pakkasta on 5–10 astetta ja muualla maassa on pikkupakkasta.

Tieliikennekeskuksen mukaan aamupäivän tieliikenne on sujunut normaalisti.

Juttua muokattu 15.12. kello 8.47: lisätty tieto tieliikenteen tilanteesta.