Tom of Finland ei yltänyt Oscar-ehdokkaaksi – Ruotsi edelleen mukana kisassa

Vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkaiksi oli ehdotettu 92:ta elokuvaa.

elokuvat
Kahden miehen välissä istuu nainen ja hän nojaa toisen miehen olkapäätä vasten.
Dome Karukosken Tom of Finland -elokuvassa näyttelevät Lauri Tilkanen (vas.), Jessica Grabowsky ja Pekka Strang.Mikko Rasila

Suomi on karsiutunut kisassa vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta. Yhdysvaltojen elokuva-akatemia on julkaissut yhdeksän elokuvan listan (siirryt toiseen palveluun), josta lopulliset ehdokkaat valitaan.

Suomea edustanut Dome Karukosken ohjaama Tom Of Finland ei ole listalla. Sen sijaan Ruotsin ehdokas, Ruben Östlundin ohjaama The Square on mukana. Listalla on myös Venäjän ehdokas, Andrei Zvjagintsevin ohjaamaa Loveless.

The Square ja Loveless menestyivät kummatkin jo kesällä Cannesin elokuvajuhlilla. The Square palkittiin parhaan elokuvan Kultaisella palmulla ja Loveless juryn palkinnolla.

Viime viikonloppuna euro-Oscareiksi kutsutussa European Film Awards -seremoniassa The Square puhdisti palkintopöydän. Se valittiin paitsi parhaaksi elokuvaksi, myös parhaaksi komediaksi, ja Östlund palkittiin ohjauksesta sekä käsikirjoituksesta.

Vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkaiksi oli ehdotettu 92:ta elokuvaa. Ruotsin ja Venäjän lisäksi listalle ovat nyt pääseet Chilen, Saksan, Unkarin, Israelin, Libanonin, Senegalin ja Etelä-Afrikan ehdokkaat. Lopulliset Oscar-ehdokkaat julkistetaan tammikuun 23. päivä, ja palkinnot jaetaan maaliskuun 4. päivä.

*Lue myös: *

Tom of Finland ei saanut Golden Globe -ehdokkuutta

Ruotsalaiselokuva rohmusi pystejä European Film Awardsissa – Suomeen ei palkintoja

Tom Of Finland Suomen Oscar-ehdokkaaksi