Länsi-Porin liikennesumppu poistuu – kukaan ei valittanut Länsiväylän jatkosta

Vähärauman koulun ohittava vilkas tieosuus katkesi taannoin päiväkodin rakentamisen takia, mutta uutta tieosuutta ei vielä ole saatu rakennettua ja liikenne on kangerrellut pahasti.

Pori
Vähäraumalla sijaitseva uusi päiväkoti Porissa
Päiväkoti katkaisi Vähäraumantien vuonna 2016.Soila Ojanen / Yle

Pori pääsee pian aloittamaan Lattomerenojan siirtämisen suunnitellun Länsiväylän kohdalla. Kukaan ei ole valittanut aluehallintoviraston asiasta tekemästä päätöksestä, kertoo Porin kaupunki.

Uutinen on iloinen monille länsiporilaisille, sillä alueen merkittävä läpikulkuväylä Vähäraumantie katkaistiin vuonna 2016 uuden päiväkodin rakentamisen takia. Tuolloin autoilu Pietniemestä ja Leppäkorvesta Vähäraumalle ja keskustaan vaikeutui huomattavasti.

Kaupunkia on arvosteltu voimakkaasti siitä, että päiväkodin rakennustyöt aloitettiin ennen kuin uusi tielinja saatiin korvaamaan katkennutta Vähäraumantietä. Kun Länsiväylän uusi osuus Suntinkujan ja Tuorsniementien välillä pystytään viimein rakentamaan, kulkeminen Länsi-Porista keskustaan nopeutuu.

Porin liikenneinsinööri Sanna Välimäki sanoo, että rakennustyöt aloitetaan todennäköisesti jo ennen tammikuun puoliväliä, kunhan tekninen lautakunta hyväksyy katusuunnitelman.