1. yle.fi
  2. Uutiset

S-ryhmä sai luvan ostaa Stockmannin herkun – myymälät kaksi päivää kiinni vuoden alussa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto edellyttää, että Herkun hankintojen tekemistä Tuko Logisticsilta jatketaan vuoden 2018 loppuun asti.

Stockmannin herkku
Tapiolan Stockmann
Espoon Tapiolan Stockmann.Kenneth Luoto / Stockmann

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Stockmann Herkun Suomen liiketoiminnan myynnin S-ryhmän kolmelle osuuskaupalle ja SOK:lle.

Asiasta kertovat S-ryhmä, Stockmann ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV). Virasto edellyttää kuitenkin, että Stockmann Herkun hankintojen tekemistä Tuko Logisticsilta jatketaan vuoden 2018 loppuun asti.

Stockmann Herkun liiketoiminta Suomessa siirtyy S-ryhmälle vuodenvaihteessa. Myymälät ovat kiinni 1.-2. tammikuuta, ja ne avataan jälleen 3. tammikuuta. Ennen vuodenvaihdetta Stockmann Herkku -myymälät ovat auki normaaliin tapaan.

S-ryhmän kertoo tiedotteessaan, että sen tavoitteena on tehdä Herkuista S-ryhmän ruokakaupan lippulaivamyymälöitä. Suuremmat muutokset myymälöissä näkyvät ensi syksynä, ensi alkuun Herkuissa aiotaan laskea tuotteiden hintoja.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan kaupan seurauksena päivittäistavarakaupan markkinat keskittyvät entisestään. S-ryhmän markkinaosuus vahvistuu erityisesti Helsingin keskustassa, Tapiolassa ja Tampereella ja ylittää 40 prosentin rajan kaikilla muilla markkinoilla paitsi Turussa.

Stockmann kertoi kesäkuussa myyvänsä Herkun S-ryhmälle 27 miljoonalla eurolla.

Kaupassa Herkun koko Suomen henkilöstö eli noin 700 henkeä siirtyy S-ryhmän palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä, ja Herkut jatkavat toimintaansa kaikissa Stockmannin tavarataloissa.

Kaupassa Stockmann Herkku -myymälät Helsingin keskustassa, Tapiolassa sekä Itiksen ja Jumbon kauppakeskuksissa siirtyvät HOK-Elannolle, Turussa Turun Osuuskaupalle ja Tampereella Pirkanmaan Osuuskaupalle.

Samalla Herkun ketjutoiminnot siirtyvät SOK:lle ja Stockmann Meals -ruokia valmistava Herkkukeittiö SOK:n tytäryhtiö S-Herkkukeittiö Oy:lle. Stockmann jatkaa itse Herkkujen liiketoimintaa tavarataloissaan Baltiassa.

*Lue myös *

Stockmannin toimitusjohtaja Herkun myynnistä: Omistaja vaihtuu, mutta maine säilytetään ennallaan

Lue seuraavaksi