1. yle.fi
  2. Uutiset

Etelä-Ranskan turmaristeyksessä hyvä näkyvyys ja puolipuomit

Koulubussin ja junan rajun törmäyksen uhriluku nousi kuuteen. Ruumiita on vaikeaa tunnistaa.

Tasoristeysonnettomuus
Pelastusviranomaiset lähellä turmapaikkaa Millasin ja Saint-Feliu-d'Amontin kylän lähellä 14. joulukuuta.
Pelastusviranomaiset lähellä turmapaikkaa Millasin ja Saint-Feliu-d'Amontin kylän lähellä 14. joulukuuta.Michel Clementz / EPA-EFE

Etelä-Ranskan Millasissa sattuneen tasoristeysonnettomuuden seurauksena on menehtynyt jo kuusi koululaista.

Poliisi kertoi perjantaina aamupäivällä, että kaksi 11-vuotiasta tyttöä kuoli vammoihinsa sairaalassa. Ainakin noin 20 ihmistä on loukkaantunut, heistä kymmenen vakavasti.

Onnettomuus sattui, kun kaukojuna törmäsi 80 kilometrin tuntivauhdilla koulubussiin automaattisessa vartioidussa tasoristeyksessä.

Koulubussi katkesi keskeltä kahtia törmäyksen voimasta. Uhrien tunnistaminen on ollut paikalla käyneen pääministeri Edouard Philippen mukaan erittäin vaikeaa, kertoo Le Figaro -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Onnettomuuspaikan tunteva toimittaja Ismo Nykänen toteaa, että turmatie on aivan suora ja näkyvyys radalle hyvä. Onnettomuuden aikaan oli vielä valoisaa ja hyvät sääolosuhteet.

Tasoristeyksessä on puolipuomit molemmilla puolilla rataa ajotien oikealla kaistalla. Risteyksessä on myös varoitusvalot.

Linja-auton 48-vuotias naiskuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Poliisi aikoo kuulustella häntä myöhemmin. Turmajunan veturinkuljettajaa on jo kuulusteltu.

Viranomaiset eivät vielä ota kantaa siihen, olivatko puomit ylhäällä vai alhaalla turman aikaan. Silminnäkijöihin viittaavalla rautatieyhtiö SNCF:llä ja ranskalaismedioiden haastattelemalla uhrin omaisella on asiasta eri näkemys.

Turma on yksi pahimmista koulubussiturmista Ranskassa 30 vuoteen.

Lisää aiheesta:

Etelä-Ranskan turmabussissa ollut lapsimatkustaja: "Puomit olivat ylhäällä"

Aiheesta muualla:

*Le Figaro: *Collision entre un train et un bus scolaire à Millas : six adolescents sont décédés (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, Yle

Lue seuraavaksi