Kymmenet vapaaehtoiset takaavat liigaottelun onnistumisen – katso video SaiPan talkoolaisten aherruksesta

Jääkiekkojoukkue SaiPan hyvät otteet kaukalossa ovat tuoneet nostetta myös talkooväkeen. Jopa 150 vapaaehtoista tekee töitä ottelussa ja kerää samalla rahaa omien lastensa harrastuksia varten.

SaiPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
SaiPan pelaajat Jonatan Tanus ja Elmeri Kaksonen
Katso video miten vapaaehtoiset ahkeroivat SaiPa-JYP-pelissä.

SaiPan noustua viime kauden jumbosijalta SM-liigataulukon puoliväliin myös talkoolaisia on ollut tarjolla aiempaa enemmän. Ottelutapahtuma sujuu tarkan minuuttiaikataulun mukaan, sillä monilla talkoolaisilla on vuosien kokemus.

– Meillä on arki-illan ottelussa 150 työntekijää ja vapaaehtoista, laskee SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen.

Vapaaehtoiset ohjaavat esimerkiksi liikennettä, myyvät lippuja, palvelevat kioskeissa ja myyntipisteissä sekä hoitavat järjestyksenvalvontaa. Väkeä tarvitaan, sillä Kisapuiston jäähalli on pelin aikaan kaupungin suurin anniskelupaikka.

Minunkin äiti on Jyväskylässä samanhenkinen tyyppi. Tiedän minkälaista talkoolaisten työ on, erittäin suuri hatunnosto heille.

Topi Nättinen, hyökkääjä, SaiPa

Järjestyksenvalvojien työvuorot on jaettu koko kaudeksi etukäteen.

– Arkipeleissä meitä on vähemmän, mutta kun tiedämme, että otteluun on tulossa vierasfaneja tai pelataan playoffseja, niin järjestysmiesten määrä on suurempi, sanoo ottelun turvallisuudesta vastaava Jarmo Maijanen.

Kävimme katsomassa SaiPa–JYP-ottelussa, miten vapaaehtoiset ahkeroivat pelissä. Katso video tästä.