Espoo teki tutkintapyynnön lapsia kuljettavasta yrityksestä – "Samanlaisia virheitä sattuu aina vaan uudestaan"

Viimeksi tämän viikon keskiviikkona Kajonin kuski jätti erityislapsen kyydistä, vaikkei paikalla ollut vastaanottajaa.

koulukuljetus
Koulukyyti-kyltti bussin takana
Koulukyydeistä vastaava kuljetusyritys Kajon on tehnyt syksyn aikana 12 vakavaa sopimusrikkomusta. Kuvituskuva.Pyry Sarkiola / Yle

Espoon kaupunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kuljetusyritys Kajon Oy:n tekemistä toistuvista virheistä.

Viimeksi tämän viikon keskiviikkona Kajon jätti erityislapsen kyydistä, vaikkei paikalla ollut vastaanottajaa. Lapsi olisi tarvinnut jatkuvaa aikuisen läsnäoloa.

Kyseessä on kahdestoista vastaava tapaus elokuun alun jälkeen. Kaupunki on jo aiemmin syksyllä reklamoinut toistuvasti Kajonin toiminnan sopimusrikkomuksista ja ottanut käyttöön myös sopimussanktioita.

Espoon kaupungin liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko sanoo, että Espoolla suhtaudutaan erittäin vakavasti virheisiin, etenkin kun kyseessä on lasten turvallisuus.

– Erityisen moitittavaa on, että samanlaisia virheitä sattuu aina vain uudestaan eli Kajon Oy ei ole reagoinut niihin riittävällä tavalla. Nyt meidän on saatettava asia poliisin tutkittavaksi, sanoo Suuperko tiedotteessaan.

Edellisen vastaavan virheen jälkeen Espoon kaupunki päätti siirtää neljän koulun piiriin kuuluvat kuljetukset Kajonilta toisille yrityksille kevätlukukauden alusta alkaen.