Hollannin sotilaspoliisi ampui veitsimiestä Schipholin lentokentällä

Poliisin mukaan välikohtaus ei liity terrorismiin. Hollannin päälentoasema on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä.

Schipholin kansainvälinen lentoasema
Lentokenttähallissa seisoo valaistu joulukuusi. Ihmisiä kulkee hallissa matkatavaroiden kanssa.
Amsterdamin Schipholin lentokenttä 5. joulukuuta 2017.Koen van Weel / EPA-EFE

Hollannissa sotilaspoliisi on ampunut veitsen kanssa liikkunutta miestä Schipholin kansainvälisellä lentoasemalla. Tapaukseen ei vaikuta liittyvän terrorismimotiivia.

– Sotilaspoliisi ampui miestä, kun tämä uhkaili veitsen kanssa. Tilanne on nyt turvallinen, sotilaspoliisin Twitter-tilillä kerrottiin.

Mies oli uhannut poliiseja näiden toimistossa, joka sijaitsee lentoaseman vilkkaan sisääntuloaulan luona. Alueella sijaitsee useita ravintoloita ja kahviloita.

– Tänä iltapäivänä mies tuli Marechausseen [sotilaspoliisin] toimistoon ja uhkasi kollegoitani veitsellä, poliisin tiedottaja Dennis Muller kertoi.

– Häntä ammuttiin jalkaan ja vietiin sairaalaan Amsterdamiin.

Miehen motiiveja ei tiedetä ja häntä kuullaan hänen saatuaan hoitoa. Uutistoimisto AP:n mukaan poliisi ei käsittele tapausta terrori-iskuna. Muller luonnehti miehen olleen "hämmentynyt".

Lentoaseman sisääntulohalli Schiphol Plaza suljettiin hetkeksi yleisöltä mutta se avattiin pian uudelleen pientä eristettyä aluetta lukuun ottamatta.

AFP:n kirjeenvaihtajat näkivät, että poliisin toimisto ja viereinen Starbucks-kahvila oli suljettu eristysnauhoilla ja paikalle oli tuotu sermejä suojaamaan aluetta katseilta.

Lentoliikenne ei tiettävästi häiriintynyt. Amsterdamin ulkopuolella sijaitseva Schiphol on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä.

Päivitetty kello 20.40 uusimmilla tiedoilla tapauksesta.

Lähteet: AFP, AP, Reuters