1. yle.fi
  2. Uutiset

Floridassa käydään taistoon iguaaneja vastaan

Viime aikoina iguaanien ja ihmisten välillä on ollut yhä enemmän pulmia. Matelijat ovat vaurioittaneet teitä ja ilmestyneet jopa vessanpönttöihin.

Iguaanit
Iguaani.
AOP

Floridassa hurjasti lisääntyneet iguaanit valtaavat alaa ja aiheuttavat pulmia niin paljon, että viranomaiset ovat ryhtyneet toimiin iguaanikannan kontrolloimiseksi.

Villieläinten suojelukomissio on palkannut pyydystäjän, joka myös kouluttaa paikallisia ihmisiä iguaanien torjumiseen.

Floridassa on ollut iguaaneja jo vuosikymmenten ajan, mutta eksoottisten eläinten koordinaattori Kristin Sommersin mukaan viime aikoina ”konfliktit ihmisten kanssa” ovat lisääntyneet. Iguaanit saattavat jopa ilmestyä vessanpönttöön. Iguaanit ovat vaurioittaneet teitä, ilmestyneet kauppakeskuksiin sekä golfkentille. Aiemmin tänä vuonna iguaani keskeytti Floridassa tennisottelun.

Florida Keys alueella, innokkaasti kaivelevat matelijat ovat tuhonneet luonnonalueita sekä kasvistoa, joka on tärkeätä useille perhoslajeille. Myös alueen uusi miljardien dollarien jätevesiviemäröinti on joutunut iguaanien kouriin ja on vaarassa vaurioitua.

Villieläinbiologi Joe Wasilewski kertoi paikalliselle lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että Florida haluaa puuttua matelijaongelmaan ennen kuin se ryöstäytyy käsistä, kuten useille Karibian saarilla on tapahtunut.

Hurjannäköinen otus keskeytti tennisottelun Miamissa - Haas kiiruhti ottamaan selfien

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi