Hyppää sisältöön

Pentagon myönsi ufojen tutkimusohjelman

Asiakirjat kertovat kiihdyttävistä lentoaluksista ja leijuvista objekteista.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon Kuva: David B. Gleason / CC BY-SA 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.fi

Yhdysvaltain puolustusministeriö on vuosien ajan tutkinut ufoja eli tunnistamattomia lentäviä esineitä. Puolustusministeriö ei ole aikaisemmin myöntänyt ohjelman olemassa oloa. Vain kourallinen ihmisiä tiesi tutkimusohjelman olemassaolosta, kirjoittaa BBC. (siirryt toiseen palveluun)

The New York Times -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) asiakirjat kertovat oudosti kiihdyttävistä lentoaluksista ja leijuvista objekteista. Tiedemiehet ovat epäilevämpiä ohjelman löydöksien suhteen sanoen, etteivät selittämättömät ilmiöt todista ufojen olemassa oloa.

”Kehittyneen ilmauhkan tunnistamisohjelman” liikkeelle pannut voima oli nykyisin eläköitynyt demokraattisenaattori Harry Reid.

– En häpeä sitä, että käynnistin tämän ohjelman. Olen tehnyt jotain mitä kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt, totesi Reid The New York Timesille. Twitter-viestissään Reid kirjoitti ”totuuden olevan tuolla jossain”.

Tutkimusohjelma maksoi puolustusministeriölle yli 20 miljoonaa dollaria (noin 17 miljoonaa euroa) ennen kuin se lopetettiin. Pentagonin satojen miljardien budjetissa kyseessä oli pieni osuus, senaattori Reidin mukaan kyseessä oli niin sanottua "mustaa rahaa", millä viitataan salaisiin projekteihin.

Rahoituksen loppumisesta huolimatta viranomaiset ovat kertoneet jatkaneensa epätavallisten ilmahavaintojen ja epäilyttävien esineiden tutkimusta muiden työtehtäviensä ohella.

Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA julkaisi miljoonia asiakirjoja, jotka sisälsivät muun muassa ufo-havaintoja ja raportteja tunnistamattomista lentävistä esineistä.