Rakenteet romahtivat kesken joulukonsertin Vaasassa – seitsemän sairaalaan

Pelastuslaitoksen mukaan täysi halli on evakuoitu ja eristetty.

onnettomuudet
Romahduksen jälkiä Vaasan jäähallissa.
Romahduksen jälkiä Vaasan jäähallissa.Samppa Toivonen / Lehtikuva

Seitsemän ihmistä on viety sairaalaan ilmastointiputkien ja valotelineen romahdettua yleisön päälle Vaasan jäähallissa sattuneen konsertin aikana.

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle klo 19.33. Halli tyhjennettiin nopeasti onnettomuuden jälkeen ja paikalle saatiin nopeasti useita hälytysajoneuvoja. Kaikki loukkaantuneet on kuljetettu hoitoon ja tarkastuksiin sairaalaan.

Loppuunmyyty halli oli täynnä yleisöä, joka oli ennättänyt kuunnella musiikkia puolisen tuntia ennen romahdusta. Jäähallissa oli meneillään Raskasta Joulua -konsertti.

Vasabladetin (siirryt toiseen palveluun) tavoittaman silminnäkijän mukaan suuri ilmastointiputki veti katosta mukanaan hallin pituisen valotelineen, jotka romahtivat yleisön päälle.

Pelastuslaitoksen paloesimies Esa Mäen mukaan alue on evakuoitu ja eristetty.

Paloauto Vaasan jäähallin ulkopuolella.
Samppa Toivonen / Lehtikuva

– Lisäonnettomuuden vaaraa ei enää ole, Mäki kertoo tapahtumapaikalta.

Mäen mukaan tilanne paikan päällä on melko rauhallinen.

Hallissa olleen Pohjalaisen ja Ilkan toimittajan (siirryt toiseen palveluun) mukaan valaisinkisko ja ilmastointiputki tippuivat mahdollisesti yli 10 ihmisen päälle. Ihmisiä alettiin ohjata ulos hallista, eivätkä he hätääntyneet onnettomuuden sattuessa.

Vaasan jäähalli eli Kuparisaaren halliin on määrä tehdä suuri peruskorjaus ja laajennus ensi vuonna. Hallissa pelataan muun muassa SM-liigan jääkiekkoa. Halliin mahtuu yli 4 000 katsojaa. Halli on rakennettu 70-luvun alussa.

STT:n tavoittaman hallipäälikkö Tommi Pullolan mukaan paikalla oli yli 3 000 ihmistä.