Herätys: Vakuutusyhtiöt tarraavat potilaisiin, ohjekimara joulusta selviämiseen, alkuviikoksi pakkassäätä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Lääkäri mittaa verenpainetta
Vilja Vehkaoja / Lehtikuva

Hoitokulut kuriin: Vakuutusyhtiöt tarttuvat potilaaseen entistä hanakammin

Vakuutusyhtiöt eivät tyydy enää vain maksajan rooliin. Ne haluavat tiukemman otteen hoitoketjusta ja laskevat, että sujuvuuden lisäämisellä kasvavat kulutkin saadaan kuriin.

OP on laajentamassa sairaalaverkkoaan, ja LähiTapiola on juuri perustanut oman virtuaalisairaalan, jossa vakuutusyhtiön lääkärien puhelinpalvelulla ohjataan potilaat tarvittavaan hoitoon. Muutaman kerran puhelinkeskustelun jälkeen on päädytty hälyttämään ambulanssikin paikalle.

HS: Poliisi teki kotietsinnän Viestikoekeskuksesta kirjoittaneen toimittajan kotiin

Poliisi on tehnyt kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin sunnuntaina illalla, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Halminen on toinen toimittajista, jotka kirjoittivat Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta. HS julkaisi laajan, osin salaisiin asiakirjoihin perustuvan jutun (siirryt toiseen palveluun) lauantaina. KRP on aloittanut asiasta esitutkinnan nimikkeellä turvallisuussalaisuuden paljastaminen.

helsinginsanomien artikkeli.
Helsingin Sanomien haltuunsa saaman asiakirja-aineiston mukaan Nord Stream -kaasuputkihanke huolestutti Suomen turvallisuusviranomaisia viime vuosikymmenen loppupuolella. Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Latinalaiseen Amerikkaan kaksi uutta presidenttiä

Chile palaa konservatiivihallintoon. Aiemminkin maan presidenttinä toiminut Sebastián Piñera voitti sunnuntaina pidetyn presidentinvaalien toisen kierroksen selvästi.

Väli-Amerikassa sijaitsevassa Hondurasissa kiisteltyjen presidentinvaalien voittaja on viimein selvinnyt. Maan johdossa jatkaa Juan Orlando Hernandez.

Miten pidät vatsahapot kurissa, anopin aisoissa ja lahjastressin vähissä?

Jouluun on viikko, ja pieni paniikki saattaa jo iskeä, jos jouluvalmistelut ovat aivan levällään. Ei syytä huoleen! Vuosien varrella Yle on tehnyt lukuisia juttuja siitä, miten joulusiivouksesta, jouluruoista ja jopa sukulaisista selviää kunnialla uuteen vuoteen.

ihmisiä joulupöydässä
AOP

Viikko alkaa pakkassäässä

Lähes koko Suomessa on tänään pakkasta, kertoo meteorologi Toni Hellinen. Heikko lumisadealue liikkuu aamun aikana Etelä- ja Keski-Lapin yli. Päivällä Länsi-Suomeen saapuu räntä- ja lumisateiden alue, joka liikkuu itään maan etelä- ja keskiosan yli. Lue lisää osoitteesta yle.fi/saa.

Sääkartta
Yle