1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Jäähallionnettomuuden poliisitutkinta alkaa heti aamulla Vaasassa

Onnettomuudessa loukkaantui lievästi 12 henkilöä, kun ilmastointiputki ja valaisinkisko putosivat jäähallin katosta konsettiyleisön päälle.

onnettomuudet
Vaasan jäähallin onnettomuustutkinta alkaa tänään maanantaina.
Vaasan jäähallin onnettomuustutkinta alkaa tänään maanantaina.Terhi Varjonen/Yle

Vaasan jäähallissa sunnuntai-iltana tapahtuneen onnettomuuden poliisitutkinta alkaa nyt maanantaiaamuna.

Onnettomuustutkintakeskus tiedottaa johtopäätöksistään onnettomuuteen liittyen tammikuussa.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Vaasan jäähallissa oli sunnuntai-iltana käynnissä Raskasta joulua -konsertti, jota seuraamassa oli 3100 henkilöä. Kesken konsertin jäähallin katosta putosi ilmastointiputki yleisön päälle.

– Tuntemattomasta syystä läpimitaltaan 650 millimetrinen ja noin 10 metrin pituinen ilmastointiputki putosi katosta ja pudotti samalla pitkän kaukalon suuntaisen valaisinkiskon, kertoo palomestari Ari Rinta-Jaskari.

Rinta-Jaskarin mukaan onnettomuudessa loukkaantui lievästi seitsemän henkilöä, jotka toimitettiin sairaalahoitoon. Maanantaina vahvistetun tiedon mukaan lisäksi viisi henkiöä on hakeutunut tarkastukseen omin avuin.

– Isossa mittapuussa päästiin suhteellisen pienellä säikähdyksellä, vaikka tilanne oli vaarallinen. Henkilökunta toimi hyvin ja myös kuulijat auttoivat heti loukkaantuneita sekä siirsivät putkea. Myös evakuointi sujui hyvin, Rinta-Jaskari sanoo.

Romahduksen jälkiä Vaasan jäähallissa.
Sunnuntaina 17.12.17 Vaasan jäähallissa tapahtuneessa onnettomuudessa ilmastointiputki putosi yleisöön. Seitsemän ihmistä loukkaantui lievästi.

Kisahalli pois käytöstä toistaiseksi

Vaasanseudun Areenat kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Mathias Skytten mukaan jäähallissa on ollut sunnuntain ja maanantain välisen yön henkilökuntaa paikalla muun muassa mahdollisten paloriskien varalta.

Skytte on huojentunut, ettei onnettomuudessa käynyt pahemmin.

– Oli lison katastrofin ainekset. Meillä oli suojelusenkelit matkassa, Skytte sanoo.

Vaasanseudun Areenat on mukana poliisitutkinnassa sen mukaan, mitä on tarpeen.

– Teemme yhteistyötä viranomaisen kanssa, kun tekninen tutkinta alkaa. Varmasti sisäisesti käydään kaikki asiat myös läpi ja selvitetään, mitä on tapahtunut

Kisajäähalli on poissa käytöstä toistaiseksi. Harjoitushallit ovat käytössä ja Skytten mukaan turvallisia käyttää.

– 28.12 olevan Sportin kotiottelun osalta on syytä varautua siihen että halli ei ole käytössä, Skytte sanoo.

Lue lisää: Vaasan jäähallin onnettomuus säikäytti täpötäyden areenan – "Sitä on pyöritellyt mielessään, mitä siinä olisi voinut tapahtua"

_Artikkeliin lisätty Onnettomustutkintakeskuksen twiitti 18.12. klo 10.07. _

Täydennetty artikkeliin ja alaotsikkoon loukkaantuneiden määrän lisäys viidellä omin avuin tarkastukseen hakeutuneella 18.12. klo 11.50.

Lue seuraavaksi