Video: Vaasan jäähallin onnettomuus säikäytti täpötäyden areenan – "Sitä on pyöritellyt mielessään, mitä siinä olisi voinut tapahtua"

Vaasan jäähallissa oli sunnuntai-iltana käynnistynyt Raskasta joulua -konsertti, kun kolmen kappaleen jälkeen alkoi rytistä.

onnettomuudet
Romahduksen jälkiä Vaasan jäähallissa.
Sunnuntaina 17.12.17 Vaasan jäähallissa tapahtuneessa onnettomuudessa ilmastointiputki putosi yleisöön. Seitsemän ihmistä loukkaantui lievästi.

Vaasalainen Kaisa Salo oli valinnut paikan itselleen hallin keskivaiheilta, permannon reunasta. Hän näki selvästi koko onnettomuuden.

– Kuului semmoinen rysähdys ja sen jälkeen iso ilmastointiputki lähti tulemaan sieltä alas, se tuli aika hitaasti niin että ihmiset ehti pois alta. Näin koko sen tapahtuman, että apua, nyt ne ihmiset alkaa tulemaan kohti. Siinä ei oikein tiennyt, että mihin päin kannatti mennä, kun sieltä lähti sellainen valokouru samalla. Mutta hirveetä paniikkia ei mun mielestä ollut, se oli rauhallinen tilanne vaikka halli oli aika täynnä, Salo kertoo.

Salon mukaan kuulutukset olivat selkeitä ja evakuointi sujui hyvin. Ainoastaan ulko-ovelle väki pakkautui hieman hämillään.

Jäähallionnettomuuden poliisitutkinta alkaa heti aamulla Vaasassa

"Oltiin siinä kuumassa kohdassa"

Tänä aamuna tavoitetulla Leena Tammilehdolla oli takana levottomasti nukuttu yö.

– Sitä on pyöritellyt mielessään, mitä siinä olisi voinut tapahtua. Että ei hirveen hyvin ole tullut nukuttua tänä yönä, vaasalainen toteaa.

Onnettomuuden sattuessa ensimmäisenä oli mielessä, miten permannolta pääsee pois. Tammilehto oli aivan pudonneiden ilmastointiputkien vieressä.

– Me istuimme miehen kanssa ihan siinä vieressä, meidän vieressä istujien päälle tipahti se putki eli oltiin ihan siinä kuumassa kohdassa.

Tilanne eteni rauhallisesti sen jälkeen, kun selvisi että mitään enempää ei enää katosta tipu.

– Kun tajuttiin, että ei heti tule lisää tavaraa niskaan, mieheni auttoi niitä, jotka oli jääneet putken alle. Nostivat putkea heidän päältä pois ja sitten ohjasin vieressä olevia ihmisiä liikkumaan reunaa päin.