1. yle.fi
  2. Uutiset

20 metrin syvyyteen uponnutta luotsivenettä on kuvattu viikonloppuna – Nosto luultavasti vielä ennen joulua

Suomenlahdella Porvoon edustalla uponneen luotsiveneen dokumentointi pohjassa on saatu valmiiksi.

Luotsivene
Luotsivene (L 244) lähtee merelle Emäsalon luotsiasemalta Porvoossa lauantaina 9. joulukuuta
Luotsivene (L 244) lähtee merelle Emäsalon luotsiasemalta Porvoossa lauantaina 9. joulukuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Porvoon edustalla uponneen luotsiveneen tutkimukset meren pohjassa on saatu valmiiksi. 20:n metrin syvyyteen vajonnutta hylkyä on muun muassa kuvattu uppoamispaikalla.

Onnettomuustutkintakeskus nostaa veneen heti sääolosuhteiden salliessa, hyvin luultavasti jo tämän viikon aikana. Nostoa on suunniteltu uppoamisesta lähtien, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi.

– Asia on ollut kiinni sopivasta kalustosta ja siitä, mitä veneelle tehdään noston jälkeen. Meidän täytyy saada varmistettua, että elektroniikan tiedot ovat palautettavissa, ettei suin päin tempaista hylkyä pinnalle.

Nurmi ei vielä kerro yksityiskohdista, joita veneen tutkimuksissa on selvinnyt. Dokumentointiin on saatu virka-apua Merivoimilta ja Rajavartiolaitos antaa virka-apua nostossa.

– Se on vaativa homma, joskin sitä helpottaa, ettei uponnut luotsivene ole kovin iso eikä siellä ole hirveän syvää. Vene on reilussa 20 metrissä ja on olemassa kalustoa, jolla pystytään työskentelemään sellaisessa syvyydessä, Nurmi sanoo.

Kaksi Finnpilot Pilotage -yhtiön työntekijää kuoli runsas viikko sitten perjantaina, kun luotsivene kaatui Porvoon edustalla lähellä Emäsalon pohjoista luotsipaikkaa. Kuolleet olivat luotsiveneen kutterinhoitajia.

Artikkelia muokattu 18.12. klo 14:12. Päivitetty tieto pohjassa tehtyjen kuvausten päättymisestä.

Lue seuraavaksi