1. yle.fi
  2. Uutiset

Telia ostaa jyväskyläläisen IT-palveluyritys Inmicsin – yhtiö arvioi kasvun jatkuvan

Monikansallinen teleoperaattori Telia ostaa jyväskyläläisen IT-palveluyrityksen Inmics Oy:n. Yhtiöstä tulee Telian tytäryhtiö.

yrityskaupat
Inmicsin pääkonttori sijaitsee Aholaidassa Jyväskylässä.
Inmicsin pääkonttori sijaitsee Aholaidassa Jyväskylässä.Inmics Oy

Yrityskauppa toteutuu 75 miljoonalla eurolla. Inmicsin liikevaihto oli kesäkuussa päättyneellä tilikaudella 43 miljoonaa euroa. Vuonna 1980 perustettu yhtiö suunnittelee, myy, rakentaa ja ylläpitää IT-ratkaisuja pk-yrityksille.

Yhtiö työllistää noin 190 henkilöä ja kaupalla ei yhtiöiden mukaan ole vaikutusta Inmicsin henkilöstön asemaan. Inmics hoitaa muun muassa Pandan, Vapon, Särkäniemen ja Kontiotuotteen IT-ratkaisut.

Henkilöstömäärä tulee kasvamaan, ja aika voimakkaastikin, nimenomaan Jyväskylässä.

Jukka Autere

Inmicsin on omistanut Autereen perhe. Kaupan loppuun saattamisen yhteydessä nykyinen pääomistaja ja toimitusjohtaja Jukka Autere siirtyy eläkkeelle. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään nykyinen myyntijohtaja Tomi Autere.

– Meillä on edelleen kasvun tarve ja Telian kanssa on käyty tiivistä keskustelua, että tiettyjä osia siirrettäisiin Helsingistä Jyväskylään. Minulla on vahva usko, että henkilöstömäärä tulee kasvamaan, ja aika voimakkaastikin, nimenomaan Jyväskylässä. arvioi toimitusjohtaja Jukka Autere.

Kaupan myötä Telia vahvistaa asemaansa täyden palvelun ICT-talona. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Tavoitteena on saattaa kauppa loppuun ensi kevääseen mennessä.

Inmics ja Nebula aloittavat yhteistyön

Kaupan jälkeen Inmics jatkaa toimintaansa Telian itsenäisenä tytäryhtiönä ja aloittaa strategisen yhteistyön Telian toisen tytäryhtiön Nebulan kanssa. Yhdessä Inmics ja Nebula tarjoavat koko maan kattavan täyden palvelun ICT-valikoiman pienille ja keskisuurille yrityksille.

– Inmicsin osaaminen, asiakastyytyväisyys ja kokonaisvaltaiset IT-ratkaisut täydentävät yritystarjoamaamme ja vahvistavat asemaamme johtavana valtakunnallisena ICT-palveluiden tarjoajana, kommentoi yrityskauppaa Telia Finlandin toimitusjohtaja Stein-Erik Vellan.

Monikansallinen teleoperaattori Telia Company AB syntyi vuonna 2002 ruotsalaisen Telian ja suomalaisen Soneran fuusiossa. Jättiyhtiöllä on 21 000 työntekijää ja 23,5 miljoonaa asiakasta. Toimialueena ovat Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Viro, Azerbaijan, Georgia, Kazakhstan, Latvia, Liettua, Moldova, Turkki ja Uzbekistan.

Tuoreimmassa tilinpäätöksessä Telian liikevaihto oli noin 1,9 miljardia euroa ja liikevoitto 3,8 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi