1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Ananas on uusi kuusi – trendikkäimmät hakevat joulupuun hedelmäosastolta

Joulukuusi on kuulunut suomalaiseen jouluun jo 1800-luvun alusta. Sen asema tuskin on uhattuna, vaikka leikkimielisimmät korvaavat havupuun nyt ananaksella.

koristeltu ananas

Unohtakaa vaivalloiset kuusenhakumatkat pakkasessa ja umpihangissa tarpoen, sillä trendikkäimmät joulukuuset löytyvät nyt kauppojen hedelmäosastoilta.

Sosiaalisessa mediassa jouluisten ananasten kuvia löytää esimerkiksi tunnisteilla jouluananas, xmaspineapple, christmaspineapple tai pineappletree.

Kuten joulukuusen, myös ananaksen koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Erittäin suosittua on kieputtaa erilaisia jouluvaloja tai -nauhoja hedelmän ympärille. Tuiki tavallista on niiden lisäksi ripustaa koristeita hedelmän ruusukkeellisiin lehtiin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Instagramissa

Tuotantojohtaja Reeta Rouhiainen Koroisten puutarhalta ja Mamma rimpuilee -bloggaaja Laura Satamo saapuivat kutsusta koristelemaan ananaksia jouluisiksi. Molemmat ryhtyivät puuhaan ensimmäistä kertaa.

Aivan sattumalta tavoitteet olivat kaksikolla hyvin samankaltaiset: molemmat halusivat yhdistää ananaksen ja tonttuoven.

Onnistuu myös vasta-alkajalta ja pienemmälläkin koristemäärällä

Reeta Rouhiainen toi mukanaan ison kasan tilpehöörejä. Hän keksi tehdä yhdestä kokonaisesta ananaksesta tontulle kodin ja toisen ananaksen lehtikruunusta kuusen kodin viereen. Okalehdet saivat pintaansa valkoisen värin spraypullosta, lumihiutaleita ja timantteja.

– Tämähän on tällainen bling-bling-kuusi, Rouhiainen luonnehti.

– Niin, olisihan se kamalaa, jos ananas olisi arkinen, Laura Satamo totesi nauraen Rouhiaisen ananaskuusta katsellessaan.

Satamon mukaan hänen edellisestä askartelukerrastaan olikin vierähtänyt jo tovi.

– Olen askarrellut viimeksi joskus 1800-luvulla. Siinäkin mielessä tämä on hyvin jännittävä hetki meille kaikille, Satamo sanoi.

Jouluisaksi koristeltu ananas tuntuu soveltuvan alustaksi niin hillityn tyylikkäille kuin melko räväköillekin koristeille.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Instagramissa

Somen kuvavirtaa kahlatessa huomaa nopeasti, että moni on pukenut jouluananakselleen aurinkolasit. Se sopinee hyvin tälle tropiikista talveemme lennätetylle kasville.

Jouluinen ananas on hyvä vaihtoehto pienen kodin joulupuuksi, tai trendikäs lisä jouluun perinteisen joulukuusen rinnalle.

Ananaksen hyvä puoli on tietysti sekin, että sen voi joulunpyhien jälkeen myös syödä. Ananas tunnetusti edesauttaa ruokien sulamista, joten siitä saa apua myös jouluähkyyn.

Laura Satamo ehdottaa, että jouluananaksesta kannattaisi lopuksi tehdä 90-lukulainen jälkiruoka.

– Koverretaan ananas ja sotketaan sinne joukkoon jotain alkoholia, Satamo ehdottaa.