Ananas on uusi kuusi – trendikkäimmät hakevat joulupuun hedelmäosastolta

Joulukuusi on kuulunut suomalaiseen jouluun jo 1800-luvun alusta. Sen asema tuskin on uhattuna, vaikka leikkimielisimmät korvaavat havupuun nyt ananaksella.

joulu
koristeltu ananas

Unohtakaa vaivalloiset kuusenhakumatkat pakkasessa ja umpihangissa tarpoen, sillä trendikkäimmät joulukuuset löytyvät nyt kauppojen hedelmäosastoilta.

Sosiaalisessa mediassa jouluisten ananasten kuvia löytää esimerkiksi tunnisteilla jouluananas, xmaspineapple, christmaspineapple tai pineappletree.

Kuten joulukuusen, myös ananaksen koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Erittäin suosittua on kieputtaa erilaisia jouluvaloja tai -nauhoja hedelmän ympärille. Tuiki tavallista on niiden lisäksi ripustaa koristeita hedelmän ruusukkeellisiin lehtiin.

Tuotantojohtaja Reeta Rouhiainen Koroisten puutarhalta ja Mamma rimpuilee -bloggaaja Laura Satamo saapuivat kutsusta koristelemaan ananaksia jouluisiksi. Molemmat ryhtyivät puuhaan ensimmäistä kertaa.

Aivan sattumalta tavoitteet olivat kaksikolla hyvin samankaltaiset: molemmat halusivat yhdistää ananaksen ja tonttuoven.

Onnistuu myös vasta-alkajalta ja pienemmälläkin koristemäärällä

Reeta Rouhiainen toi mukanaan ison kasan tilpehöörejä. Hän keksi tehdä yhdestä kokonaisesta ananaksesta tontulle kodin ja toisen ananaksen lehtikruunusta kuusen kodin viereen. Okalehdet saivat pintaansa valkoisen värin spraypullosta, lumihiutaleita ja timantteja.

– Tämähän on tällainen bling-bling-kuusi, Rouhiainen luonnehti.

– Niin, olisihan se kamalaa, jos ananas olisi arkinen, Laura Satamo totesi nauraen Rouhiaisen ananaskuusta katsellessaan.

Satamon mukaan hänen edellisestä askartelukerrastaan olikin vierähtänyt jo tovi.

– Olen askarrellut viimeksi joskus 1800-luvulla. Siinäkin mielessä tämä on hyvin jännittävä hetki meille kaikille, Satamo sanoi.

Jouluisaksi koristeltu ananas tuntuu soveltuvan alustaksi niin hillityn tyylikkäille kuin melko räväköillekin koristeille.

View this post on Instagram

Happy Friday! I'm so excited to share with you my "Twist on Tradition" decor for #teamkatestyle hosted by the lovely Kate @salvagedior. These pineapple Christmas "trees" were inspired by my bestie, Monster! So shout out to her and her unique creativity! Plus, she graduates from nursing school in 2 weeks, congrats B! ✨ For this weeks twist on tradition, I have 3 STYLING TIPS: (1) Think outside of the box and convert everyday/nonseasonal items into holiday decor. (2) Embrace your environment! In southern Cali right now it does not feel like Christmas time - thanks to the weather! It's sunny and 75 every day, so embracing that warm summery feel with pineapples makes me feel a little less awkward about displaying my flocked tree and hot coco bar when it's definitely nowhere near snowing outside! (3) Mix in unconventional colors. I loved adding the pinks for more of a whimsical Christmas feel! For more "Twists on Tradition" visits the posts of my teammates :): Alycia @goldenbirchmama Lynn @whispersfromwildwood Amy @tonalitydesigns Angela @charming_imperfection . #bohoholiday#bohodecor#bohopillows#bohocoastal#bohofarmhouse#rusticdecor#rusticcoffeetable#rusticchristmas#christmasdecor#mybohoabode#holidaydecor#whitechristmas#whitecouch#whitedecor#neutralchristmas#neutraldecor#anthrohome#houseandhome#farmhousestyle#eclecticdecor#earthy#californiastyle#californiadesign#homesweethome#holidaydecorstyling#myhousebeautiful#interiorforall#interiorforyou#interiorstyling

A post shared by CARISSA MARINA MOORE (@countrifiedcasa) on

Somen kuvavirtaa kahlatessa huomaa nopeasti, että moni on pukenut jouluananakselleen aurinkolasit. Se sopinee hyvin tälle tropiikista talveemme lennätetylle kasville.

Jouluinen ananas on hyvä vaihtoehto pienen kodin joulupuuksi, tai trendikäs lisä jouluun perinteisen joulukuusen rinnalle.

Ananaksen hyvä puoli on tietysti sekin, että sen voi joulunpyhien jälkeen myös syödä. Ananas tunnetusti edesauttaa ruokien sulamista, joten siitä saa apua myös jouluähkyyn.

Laura Satamo ehdottaa, että jouluananaksesta kannattaisi lopuksi tehdä 90-lukulainen jälkiruoka.

– Koverretaan ananas ja sotketaan sinne joukkoon jotain alkoholia, Satamo ehdottaa.