1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkustajajuna suistui moottoritielle Yhdysvalloissa – "useita kuolleita"

Onnettomuus tapahtui juuri avatulla rataosuudella Washingtonin osavaltiossa. Uutistoimisto AP:n mukaan paikalliset viranomaiset olivat varoittaneet osuuden vaarallisuudesta.

onnettomuudet
tielle pudonnut juna
AFP / Lehtikuva

Amtrak-yhtiön matkustajajuna on syöksynyt sillalta moottoritielle Pierce Countyn kunnassa Washingtonin osavaltiossa. Paikallispoliisin mukaan useita ihmisiä on kuollut onnettomuudessa.

Onnettomuudessa on kuollut ainakin kuusi ihmistä AP:n viranomaislähteen mukaan. Paikallinen televisiokanava Kiro 7 on kertonut (siirryt toiseen palveluun) kolmesta kuolonuhrista. Mediatietoja ei ole vahvistettu muista lähteistä.

Onnettomuus tapahtui Amtrakin upouudella rataosuudella. (siirryt toiseen palveluun)Seattlessa Portlandiin matkannut onnettomuusjuna oli entistä nopeamman yhteyden ensimmäinen matkustajajuna.

Uutistoimisto AP:n mukaan paikallisviranomaiset olivat varoittaneet rataosuuden vaarallisuudesta.

Junassa yli 80 ihmistä

77 ihmistä on viety sairaalaan onnettomuuspaikalta. Amtrak-yhtiön mukaan junassa oli noin 78 matkustajaa ja viisi työntekijää.

Viranomaisten mukaan yksi vaunuista osui alla kulkeviin autoihin.

Paikallispoliisin mukaan onnettomuudessa on loukkaantunut useita autoilijoita, mutta kukaan heistä ei ole kuollut.

Kartta junaturman tapahtumapaikasta.
Kartta junaturman tapahtumapaikasta.Yle uutisgrafiikka

"Tuntui kuin olisimme matkustaneet mäkeä alas"

Ainakin seitsemän vaunua syöksyi raiteilta, kertoo junassa matkustanut Chris Karnes CBS-televisiokanavalle. (siirryt toiseen palveluun)

– Yhtäkkiä tunsimme heilumista ja kirskuvaa ääntä, ja tuntui kuin olisimme matkustaneet mäkeä alas. Seuraavaksi aloimme törmäillä edessä oleviin istuimiin, ikkunat hajosivat, pysähdyimme ja junasta syöksyi vettä. Ihmiset huusivat, Chris Karnes kertoo.

Yhdysvaltalaismedian välittämissä kuvissa näkyy, että yksi junanvaunuista on suistunut raiteilta ja roikkuu moottoritien yllä. Ainakin yksi junanvaunu on pudonnut tielle ja on vaurioitunut pahoin.

Trump: Tiet ja sillat tarvitsevat lisää rahaa

Washingtonin osavaltion kuvernööri Jay Inslee on julistanut hätätilan onnettomuuden takia.

Presidentti Donald Trump on kommentoinut onnettomuutta Twitterissä. Hänen mukaansa onnettomuus osoittaa, että hänen tuleva suunnitelmansa infrastruktuurin eli muun muassa teiden, siltojen, tunnelien ja raiteiden korjaamiseksi on hyväksyttävä mahdollisimman pian.

Myöhemmin Trump ilmaisi Twitterissä osanottonsa ja sanoi rukoilevansa onnettomuuden uhrien puolesta. Hän myös kiitti paikalla olevia pelastustyöntekijöitä.

Uutista on päivitetty uusilla tiedoilla.

Amtrak-yhtiön kirjoitusasu korjattu 18.12.2017 klo 19.47.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi