Puhemies Lohela selvittää eduskunnan pikkujoulujen lopettamista kokonaan

Lohela kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että selvityksen syynä on epäasiallinen käyttäytyminen eduskunnassa vietettyjen pikkujoulujen aikaan viime torstaina.

eduskunta
Maria Lohela
Maria LohelaHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) selvittää Eduskuntatalon kaikkien pikkujoulujen lopettamista. Lohela kirjoitti asiasta Facebook-sivulleen (siirryt toiseen palveluun). Puhemies ilmoitti pyytävänsä eduskuntaryhmiltä näkemyksiä asiasta.

– Viime torstaina eduskunnassa joidenkin eduskuntaryhmien viettämien pikkujoulujen jälkeen on käyttäydytty tavoilla, jotka eivät ole hyväksyttäviä, sopivia tai eduskunnan arvokkuuden mukaisia, puhemies kirjoitti.

Eduskuntaryhmien pikkujouluilla on Lohelan mukaan perinteensä, mutta jos käytös ei ole sitä, mitä sen eduskunnassa kuuluisi kaikissa olosuhteissa olla, on perinnettäkin puhemiehen mielestä tarkasteltava uudelleen.

Viime torstain pikkujoulujuhlat eduskunnassa ovat nousseet uutisiin järjestyshäiriöiden vuoksi. Kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho on kertonut MTV Uutisille (siirryt toiseen palveluun), että perussuomalaisten kansanedustaja ja 2. varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen oli suudellut Ruohoa väkisin suulle eduskunnan pikkujouluissa.

Kaleva ja Verkkouutiset uutisoivat Lohelan FB-päivityksestä ensin.