Kemin kaupunginhallitus myönsi kaupunginjohtajalle luvan allekirjoittaa sote-yhteisyrityksen sopimuspaperit

Kyseessä oli jo kolmas kokous, jossa hallitus käsitteli asiaa.

sote-uudistus
Kemin kaupungintalo
Risto Koskinen / Yle

Kemin kaupunginhallitus on päättänyt maanantaisessa kokouksessaan valtuuttaa kaupunginjohtaja Tero Nissisen allekirjoittamaan sote-yhteisyrityksen sopimuspaperit ja sopimaan mahdolliset muutokset allekirjoitettaviin asiakirjoihin.

Kahdessa aiemmassa kokouksessaan kaupunginhallitus on kieltäytynyt myöntämästä lupaa. Hallitus on aiemmissa kokouksissaan äänestänyt asiasta, jolloin äänestys on päättynyt 5—5.

Kaupunginhallituksen neljä vasemmistoliiton jäsentä sekä demareiden Pirita Hyötylä ovat vastustaneet valtuutuksen antamista. Asian on tällöin ratkaissut kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Moisasen (vas.) ääni. Maanantaina Pirita Hyötylä (sd.) jääväsi itsensä asian käsittelyn ajaksi. Hän kertoo, että ei kuitenkaan itse ollut asiassa aloitteellinen.

– Kaupunginjohtaja ja kaupunginlakimies olivat sitä mieltä, että olen jäävi, koska äitini Hilkka Halonen (sd.) on allekirjoittanut kaupunginvaltuuston yhteisyrityspäätöksestä tehdyn kunnallisvalituksen. Jääväsin itseni kaupunginlakimiehen määräyksestä, Hyötylä sanoo.

Hyötylä ei itse allekirjoittanut kunnallisvalitusta, koska halusi välttää esteelliseksi tulemisen. Hallintolain mukaan perhepiiri, johon äiti luetaan, on mahdollisen jäävin läheisin henkilöpiiri. Jääviyteen riittää se, että päättäjän puolueettomuus on saattanut vaarantua.

Kokouksessaan kaupunginhallitus päätti myös valita Kemin kaupungin yhtiökokousedustajaksi kaupunginlakimies Santeri Lindholmin. Kaupunginhallitus esittää, että yhteisyrityksen hallituksessa Kemin kaupunkia edustaa Sari Moisanen (vas.) ja varaedustajana toimii Pekka Tiitinen (sd.).

19.12.2017 klo 10.30 lisätty Pirita Hyötylän kommentti.