HIFK:n Garden-halli on saanut HJK:n varpailleen – juniorijalkapalloa uhkaa häätö rakennustöiden ajaksi

HIFK:n monitoimihallin maanalaiset rakennustyöt estäisivät jalkapallojunioreita käyttämästä omaa halliaan.

Helsinki Garden
Helsinki Garden
Helsinki Garden -havainnekuva.Helsinki Garden

Urheilukadun ja Nordenskiöldinkadun nurkkatontin käytöstä Helsingin Töölössä on tulossa jääkiekon ja jalkapallon välinen kiistakapula.

HIFK:n alueelle suunnittelema jääkiekko- ja tapahtuma-areena Helsinki Garden (siirryt toiseen palveluun) on ajautunut törmäyskurssille jalkapalloseura HJK:n kanssa. HIFK haluaisi louhia nurkkatontin alle urheilupaikkoja, mikä ajaisi HJK:n uuden juniorihallin käyttäjät evakkoon ainakin rakennustöiden ajaksi.

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli HIFK:n hallihankkeen päivitettyä suunnitteluvarausta kokouksessaan eilen maanantaina, mutta jätti asian pöydälle.

HJK korostaa yhdessä Palloliiton kanssa antamassaan lausunnossa (siirryt toiseen palveluun), ettei se voi hyväksyä Garden-hanketta, jos se heikentää jalkapallon toimintaedellytyksiä alueella. Seura on investoinut vuokraamansa alueen infrastruktuuriin ja rakennuksiin peräti 15 miljoonaa euroa.

HJK kokee, ettei sitä ole kuultu valmistelussa tarpeeksi. Seura myös muistuttaa, että jalkapallo on ylivoimaisesti Helsingin suosituin joukkuelaji.

Junioreille tilapäinen halli?

Helsinki Gardenin projektipäällikön Ilkka Kilpimaan mukaan jalkapallo joutuisi kärsimään vain rakennusvaiheen ajan. Hän ei näe ongelmia yhteistyössä kaupungin ja HJK:n kanssa.

– Pallokenttä 7:ää, jolla juniorihalli sijaitsee, ei voida käyttää rakentamisen aikana, mutta sen jälkeen alue on jälleen jalkapallon käytettävissä. Mitään ei rakenneta maan päälle. Maan alle rakennetaan neljä kerrosta urheilupaikkoja, Kilpimaa sanoo Svenska Ylen haastattelussa.

Apulaispormestari Anni Sinnemäen mukaan sekä jääkiekko että jalkapallo mahtuvat kyllä samalle alueelle.

– Tavoitteena on, että sekä areenahanke että jalkapallo saavat tilaa. Juniorijalkapallo ja sen mahdollisuudet ovat tietenkin tärkeitä, Sinnemäki sanoo.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti aiemmin, että kaupunki selvittää mahdollisuutta rakentaa alueelle tilapäinen halli lasten ja nuorten käyttöön.

HJK:n lausunnon mukaan korvaavien kenttien järjestäminen olisi kuitenkin erittäin haastavaa.

– Nyt erinomaisesti toimivalla pallokentän alueella jalkapallon toimintaedellytykset ja olemassa olevat sopimukset pitää suunnittelussa turvata, Aki Riihilahti toteaa.

Juttua täydennetty 20.12.2017 kello 13:45. Lisätty Aki Riihilahden kommentti ja maininta, että HJK:n lausunto on tehty yhdessä Palloliiton kanssa.