1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkoliikuntatilat

Uusi nettipalvelu kertoo, missä päin Kokkolaa pääsee hiihtämään ja luistelemaan

Keväällä paikkatietopalveluun tulevat myös muut ulkoilupaikat ja -reitit laavuja ja lintutorneja myöten.

Kokkola ottaa käyttöön uuden ulkoliikuntapaikkapalvelun, josta näkee alkuvaiheessa latujen ja luistinkenttien tilan. Kuva: Kokkolan kaupunki

Kokkolalaiset pääsevät etsimään lähimmät toimivat ladut ja luistinkentät pian uudesta ulkoliikuntapaikkapalvelusta. Se otetaan käyttöön tällä tietoa viimeistään torstaina.

Kaupungin liikuntatoimen sivuilta löytyvästä (siirryt toiseen palveluun) kartasta voi katsoa, missä on lähin käyttökelpoinen liikuntapaikka. Paikkoja voi myös hakea. Perustietojen lisäksi sivulta löytyy lisätietoa vaikkapa latujen valaisusta tai saatavilla olevista kuntoiluvälineistä.

Palvelu on periaatteiltaan samanlainen kuin Kokkolassa aiemminkin käytössä ollut. Siitä aika kuitenkin on ajanut ohi.

Tietoja ylläpitävät liikuntapaikkojen hoitajat. Jäädytykset tai auraukset voi päivittää palveluun joko netissä tai tekstiviestillä. Aktiivisuutta toivotaan myös esimerkiksi yhdistyksiltä, jotka hoitavat kylien luistinkenttiä.

Keväällä mukaan tulevat muut ulkoliikuntapaikat ja -reitit palveluineen, ja paikkapalvelusta löytää siis myös laavut ja lintutornit.

Isot luistinkentät auki jouluksi?

Viime viikolla Kokkolassa ajettiin Santahaan ladut, ja käyttökelpoisia latuja löytyy myös muun muassa Halkokarilta ja Kälviältä. Niiden kunto kuitenkin vaihtelee, varmimmin onnistuu vapaan hiihto.

Luistelukenttien jäädytys on aloitettu Santahaassa ja Kirkonmäellä, ja toiveissa olisi saada kentät käyttöön jouluksi.

Kaupungin säästöjen pelätään purevan ulkoliikuntapaikkojen hoitoon. Liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvistin mukaan vielä ei ole tehty päätöstä siitä, vähennetäänkö käytössä pidettävien paikkojen määrää.

– Liikuntatoimen resurssit ovat tähänkin asti olleet alimitoitetut. Leikkauksia ei voi toteuttaa niin, etteikö se näkyisi, sanoo Nyqvist.

Hän harmittelee tilannetta ja muistuttaa, että perusliikuntapaikat ovat tärkeää palvelua, jota moni käyttää. Supistamista hän pitää huonona ratkaisuna:

– Vahingot ovat suuria, sanoo Nyqvist.