Perhon kunta perääntyi yrityksen lainvastaisesta tukemisesta: Jet-Puu ei saa takausta

Puunjalostuslaitos Jet-Puu haki kunnalta miljoonan euron tukkitakausta. Kunnanhallitus päätyi hylkäämään hakemuksen, koska kuntalaki ei enää salli yksityisyritysten takaamista.

kuntapolitiikka
Kaadettuja puita pinossa.
Antti Karhunen / Yle

Perhon kunta ei takaa puunjalostuslaitos Jet-Puun hankintoja. Jet-Puu haki kunnalta miljoonan euron takausta sahan raaka-ainehankintojen varmistamiseksi.

Kunnanjohtajan alkuperäinen esitys oli, että takaus myönnetään. Kunnanjohtaja Lauri Laajala kuitenkin muutti päätösesitystään kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina ja esitti, ettei takausta myönnetä.

Laajalan mukaan kunnanhallitus keskusteli aiheesta perusteellisesti ja päätyi takauksen eväämiseen yksimielisesti. Syynä oli uudistunut kuntalaki, joka ei enää salli tällaista yksityisten yritysten tukemista. Kunnanhallitus piti kuitenkin tärkeänä, että kunnassa toimivat yritykset, mukaanlukien Jet-Puu, menestyisivät.

Asiaa käsitellessä itsensä jääväsi kaksi kunnanhallituksen jäsentä. Toinen heistä oli kunnanhallituksen puheenjohtaja Antti Hietaniemi, joka on myös takausta hakeneen Jet-Puun hallituksen puheenjohtaja.

Jet-Puu on osa noin sata henkilöä työllistävää Jetta-konsernia, johon kuuluu myös valmistaloja rakentava Jetta-Talo Oy.