Lounaskattaus Lounais-Suomesta: Aluepalomestari pidätettiin virasta, polttopulloiskusta vankeutta, sydänlääkäreistä pulaa

Kokosimme tiistain uutisaiheita Lounais-Suomesta.

Lounais-Suomi
Sydänleikkaus.
Yle

SIIKAINEN: Rikoksesta epäilty aluepalomestari pidätettiin virastaan

Siikaisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Tervakangas on pidätetty aluepalomestarin virantoimituksesta. Satakunnan pelastuslaitoksen johtaja Pekka Tähtinen päätti asiasta tänään.

Tervakangasta epäillään marraskuun lopussa tapahtuneesta seksuaalirikoksesta. Hänet on pidätetty virantoimituksesta esitutkinnan ajaksi. Asiaa arvioidaan uudelleen tammikuun aikana.

Tervakangas ilmoitti itse viime viikolla vetäytyvänsä kunnallisista luottamustoimista toistaiseksi häneen kohdistuneen rikosepäilyn takia.

TURKU: Polttopulloiskusta sairaala-alueella vajaa kaksi vuotta vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut turkulaismiehen polttopullo-iskusta vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen.

29-vuotias mies heitti lokakuussa polttopullon Turun Mäntymäessä sijaitsevan psykiatrian akuuttipoliklinikan rakennuksen ikkunasta sisään. Pelastuslaitos sammutti liekit ennen kuin ne ehtivät levitä laajemmalle rakennuksessa.

– Lue lisää

SATAKUNTA: Keskussairaalan sydänyksikössä lääkäripula

Satakunnan keskussairaalan sydänyksikkö kärsii vakavasta lääkäripulasta. Sydänyksikön kuudesta kardiologista peräti kolme on irtisanoutunut tämän vuoden aikana.

Ylilääkäri Pasi Karjalaisen mukaan muun muassa sote-uudistukseen liittyvä hoitojen keskittäminen ja valinnanvapaus ovat johtaneet siihen, että terveysalan yritykset ja yliopistosairaalat houkuttelevat kokeneita lääkäreitä omiin riveihinsä.

Lääkäripulan vuoksi Satakunnan keskussairaalan sydänpoliklinikan lääkärit ovat ottaneet potilaita vastaan lisätöinään myös ilta-aikana ja lauantaisin.

TURKU: Kaupunkipyöriä yli 30 pisteeseen

Turkuun tulee 34 kiinteää kaupunkipyöräasemaa ja kolme liikkuvaa asemaa. Niihin sijoitetaan yhteensä yli 300 polkupyörää.

Kolmivuotinen kaupunkipyöräkokeilu alkaa keväällä, vapunpäivänä. Kokeilun hankintahinta on yli kaksi miljoonaa euroa.

Asiasta päätti Turun kaupunginhallitus eilen illalla.

EURAJOKI: Teollisuuden Voimalla historiansa suurin rekrytointivuosi

Teollisuuden Voima on varautunut Olkiluoto kolmosen käyttövaiheeseen ja tuleviin eläköitymisiin palkkaamalla tänä vuonna noin sata uutta työntekijää.

TVO-konsernin mukaan kyse on sen historian suurimmasta rekrytointikierroksesta. Pääasiassa uudet tekijät ovat koulutukseltaan diplomi-insinöörejä, insinöörejä ja asentajia.

Kaikkiaan TVO-konsernissa työskentelee vajaat 900 henkilöä.