Kansanedustaja Veera Ruoho tekee rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisesta: "Ahdistelu ei tapahtunut pikkujouluissa"

Hakkarainen sai perussuomalaisten eduskuntaryhmältä tiistaina vakavan varoituksen.

Veera Ruoho. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kansanedustaja Veera Ruoho aikoo tehdä rikosilmoituksen kansanedustaja Teuvo Hakkaraisesta.

Hakkarainen tarttui viime viikolla eduskunnan kuppilassa kansanedustaja Veera Ruohoa väkisin niskasta kiinni ja yritti suudella tätä. Hakkarainen oli juhlimassa pikkujouluja. Tapahtumalla on useita silminnäkijöitä.

Veera Ruoho päätti rikosilmoituksen tekemisestä tiistaina. Hän kertoo olleensa tapahtumahetkellä kuppilassa istuntotauolla.

– Minä en ollut viettämässä pikkujouluja, olin tauolla istunnosta. En ollut päihtynyt, enkä edes juhlimassa. Olin töissä, Ruoho sanoo.

– Kuten todistajana paikalla ollut Tolvanenkin sanoi, että kyseessä on rikos. On selvää, että seksuaalinen ahdistelu on nimike ja tänään tulen poliisien kanssa keskustelemaan ja he saavat tutkinnassa katsoa, tuleeko siihen lisäksi muita nimikkeitä, sanoo Ruoho.

Hän ei halua kommentoida mahdollisia muita nimikkeitä enempää.

Ruoho ihmettelee perussuomalaisten tapaa kuitata tapahtuma pikkujouluvahingoksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on pyytänyt anteeksi Veera Ruoholta sekä Facebookissa että henkiökohtaisesti.

– Tällä asialla (rikosilmoituksella) ei ole tekemistä sen kanssa, ettenkö tekoa voi antaa anteeksi, hän sanoo.

Veera Ruoho on entinen perussuomalaisten kansanedustaja. Hän loikkasi viime kesänä puolueen eduskuntaryhmän hajottua kokoomukseen.

Teuvo Hakkarainen erosi tänään puolueen varapuheenjohtajan tehtävästä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä tukee Veera Ruohoa

Kokoomuksen eduskuntaryhmä tukee kansanedustaja Veera Ruohoa. Ryhmä vetoaa tiedotteessa siihen, että kenenkään ei pitäisi joutua häirityksi omalla työpaikallaan.

Eduskuntaryhmän mukaan häirintää ei pidä hyväksyä missään muodossa. Tapauksesta on tehty tutkintapyyntö poliisille, kerrotaan tiedotteessa. Kokoomuksen eduskuntaryhmä toivoo asianosaisille työrauhaa.

Juttua muokattu kello 14.02: Veera Ruoho ei nosta syytettä, vaan hän tekee rikosilmoituksen