Nils Torvalds liputtaa Natoa – "Siinä vaiheessa kun se kriisi iskee, on liian myöhäistä"

Turvallisuuden lisäksi Torvalds on nostanut kampanjansa teemoiksi muun muassa opetuskysymykset.

presidentinvaalit
Yle Vaalikeskustelu 14.12.2017.
RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvaldsin kannatus on tällä hetkellä noin prosentin luokkaa.Ilmari Fabritius

OuluRKP:n presidenttiehdokas ja europarlamentaarikko Nils Torvalds ei usko Suomen Nato-jäsenyyden nousevan isoksi kysymykseksi tulevissa presidentin vaaleissa. Torvalds haluaa kuitenkin pitää mahdollisen Nato-jäsenyyden suomalaisten mielessä. Hän on ehdokkaista ainoa, joka liputtaa selkeästi Naton puolesta.

– Jos Euroopassa syntyy pahoja kriisejä, jossa Yhdysvallat eivät enää ole mukana ja meidän olisi pitänyt kyetä seisomaan enemmän omilla jaloilla, niin siinä vaiheessa kun kriisi iskee, on liian myöhäistä, presidenttiehdokas kommentoi.

Natoon liittymistä kannattaa tällä hetkellä noin 20 prosenttia suomalaisista. Torvalds uskoo, että Nato-myönteisyys lisääntyisi, jos poliittinen johto eri puolueista keskustelisi asiasta enemmän.

– Tutkimukset osoittavat, että siinä vaiheessa kun poliittinen johto osoittaa, että nyt on pakko tehdä päätöksiä, niin kansa yleensä uskoo johtoon ja tilanne muuttuu. Yritän toimia, niin että asia pysyy esillä ja toivon, että se pysyy myös seuraavien eduskuntavaalien aikaan esillä.

Kannatus prosentin luokkaa

Naton lisäksi Torvalds nostaa esiin kampanjansa kolme muuta tärkeää teemaa: opetus, teknologia ja ympäristö. Esimerkkinä ehdokas mainitsee koulutuksen tärkeyden.

– Vaarana on, että olemme niin tyytyväisiä Pisa-tutkimuksiin, että emme tee mitään. Ja se joka ei tee mitään, jää jälkeen. Siitä syystä pidän erityisen tärkeänä, että presidenttivaalikampanjan aikana liputetaan sen puolesta.

Ja se joka ei tee mitään, jää jälkeen.

Nils Torvalds

Torvaldsin kannatus on tällä hetkellä noin prosentin luokkaa. Tämä ei kuitenkaan ehdokasta lannista.

– Luvut alkavat todella elää vasta pari kolme viikkoa ennen vaaleja. Siinä vaiheessa kun äänet lasketaan, nähdään millainen tulos on.

– Voin kyllä elää sillä, että minua ei valita Suomen presidentiksi. Tämä ei ole minulle elämän ja kuoleman kysymys, Torvarlds naurahtaa.

Lue lisää:

RKP:n Torvalds: Suomen liityttävä Natoon

RKP:n presidenttiehdokkaaksi valittiin europarlamentaarikko Nils Torvalds