Imatran ja Viipurin väliselle tielle tulossa iso perusparannus

Remontti kestää kolme vuotta ja se parantaa merkittävästi Imatralta Svetogorskin kautta Viipuriin johtavaa maantietä.

tiet
Viipurista Svetogorskiin menevällä tiellä on vilkas liikenne.
Svetogorskista Viipuriin johtava mantie on huonokuntoinen ja vaarallinen. Kari Kosonen / Yle

Venäjällä aiotaan remontoida Viipurista Svetogorskiin johtava tieosuus. Perusparannus on jo alkanut ja se kestänee vuoden 2019 loppuun saakka.

Tie on pituudeltaan noin 30 kilometriä ja se on lyhin reitti Imatralta Viipuriin. Tien perusparannusta on suunniteltu jo usean vuoden ajan.

Imatran keskustasta on itärajan taakse Svetogorskiin matkaa muutama kilometri. Svetogorsk on monen suomalaisen autoilijan kohde autojen tankkausmatkoilla.

Svetogorskiin menevä maantie.
Korjattava tie on lyhin reitti Imatralta Viipuriin. Kari Kosonen / Yle

Liikenne vilkastunut

Viime päivinä Svetogorskin ja Viipurin välistä tietä ovat käyttäneet myös venäläiset linja-autot, kun Venäjä viikko sitten kielsi linja-autojen kulkemisen Lappeenrannan ja Viipurin välisellä niin sanotulla Kanavatiellä. Määräys on voimassa maaliskuun vuoden 2018 maaliskuun loppuun saakka.

Liikenne Viipurista Svetogorskiin onkin viime päivinä vilkastunut merkittävästi. Esimerkiksi viime lauantaina Imatran rajanylityspaikan kautta Suomeen tuli 43 isoa linja-autoa ja 13 pikkubussia, mikä on jopa kolminkertainen määrä normaalilauantaihin verrattuna.

Linja-autoilla tulee Suomeen sekä Pietarista että Viipurista ostosmatkailijoita. Suurin osa ostosmatkailijoista tulee kuitenkin henkilöautoilla, jotka edelleen voivat kulkea Lappeenrannan Nuijamaalta Viipuriin johtavaa tietä.