Lapin Lääkärikeskus sulautuu Mehiläiseen

Mehiläinen lupaa laajentaa palveluja Rovaniemellä.

Kotimaa
Lääkäri mittaa verenpainetta
Vilja Vehkaoja / Lehtikuva

Rovaniemeläinen Lapin Lääkärikeskys Oy yhdistyy osaksi Mehiläistä ensi vuoden alusta alkaen. Mehiläisen mukaan yhdistymisellä ei ole vaikutuksia asiakaspalveluun tai henkilökunnan työsuhteisiin. Uusi omistaja kertoo haluavansa säilyttää lääkärikeskuksen lappilaisen ilmeen ja paikallisuuden.

Lapin Lääkärikeskus Oy:n yhdistyminen Mehiläisen kanssa allekirjoitettiin maanantaina 18. joulukuuta. Mehiläisen aluejohtaja Andreas Taalas on tyytyväinen Mehiläisen palveluverkoston laajentumiseen.

– Rovaniemi on Lapin pääkaupunkina ja kehittyvänä kasvukeskuksena meille erittäin tärkeä alue. Olemme tarjonneet Rovaniemellä työterveyspalveluita jo pitkään, ja nyt on hyvä aika laajentaa palvelutarjontaa myös lääkärikeskus- ja sairaalapalveluihin. Yhdessä voimme tarjota lappilaisille laajat ja laadukkaat terveyspalvelut sekä joustavat digitaaliset asiointikanavat, Taalas sanoo Mehiläisen tiedotteessa.

Mehiläinen on tehnyt yhteistyötä Lapin Lääkärikeskuksen kanssa jo vuosia.

Myös toimitusjohtaja Antti Keränen Lapin Lääkärikeskus Oy:stä on tyytyväinen järjestelyyn.

– Henkilöstön kanssa loimme tyhjästä seitsemässä vuodessa Rovaniemen parhaan terveyspalveluyhtiön. Nyt Lapin Lääkärikeskus ottaa jälleen jättiloikan eteenpäin ja yhdistää voimansa Suomen parhaan terveyspalveluketjun kanssa. Näin takaamme menestyksemme jatkumisen tulevassa terveydenhuollon murrosvaiheessakin, Keränen sanoo tiedotteessa.

Asiakaspalvelu lääkärikeskuksen toimitiloissa Marttiinin vanhassa puukkotehtaassa Rovaniemen Vartiokadulla jatkuu normaalisti yhdistymisen jälkeen. Lääkärikeskuksen työntekijät siirtyvät Mehiläiseen vanhoina työntekijöinä.

Palveluita aiotaan laajentaa

Mehiläinen investoi lääkärikeskuksen toimintaan ja laajentaa palveluita.

– Tarkoituksemme on edelleen investoida toimintaan ja laajentaa palveluita uusilla vastaanottajilla ja erikoisaloilla, Taalas sanoo.

Lääkärikeskuksen johtavana lääkärinä jatkava Lauri Turunen on tyytyväinen tilanteeseen.

– Ensi vuonna muun muassa monipuolistetaan leikkaustoimintaa, laajennetaan tapaturmapotilaiden hoitoa sekä käynnistetään tähystystutkimukset.