Turistibussi suistui tieltä Meksikossa – ainakin 12 ihmistä on kuollut

Loukkaantuneiden joukossa on kaksi ruotsalaista turistia.

Meksiko
Ihmiser odottavat apua tienvarressa.
EPA

Meksikossa turistibussi on suistunut tieltä. Viranomaisten mukaan ainakin 12 ihmistä on kuollut ja 20 loukkaantunut. Uhrien joukossa on useita ulkomaalaisia. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet kuolonuhrien kansallisuuksia, mutta mediatietojen mukaan kuolleiden joukossa on italialaisia ja kanadalaisia. Tiedot uhreista ovat vaihdelleet hieman.

Loukkaantuneiden joukossa on myös yhdysvaltalaisia ja kaksi ruotsalaista. Ruotsin televisio SVT kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Ruotsin ulkoministeriö on myös tietoinen kahden ruotsalaisen loukkaantumisesta ja että se yrittää parhaillaan saada lisätietoja tapahtuneesta. Matkustajien ja kuljettajan lisäksi bussissa oli mukana turistiopas.

Turmabussissa olleet turistit olivat tulossa Royal Caribbeanin risteilyalukselta ja matkalla vierailulle arkeologisille raunioille Quintana Roon osavaltiossa.

Onnettomuuden syystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Quintana Roo sijaitsee Meksikon itäosassa ja osavaltiossa on muun muassa suosittu turistikohde Cancun.

Bussionnettomuudet ovat yleisiä Meksikossa, jossa ihmiset usein matkustavat vaarallisilla reiteillä pimeällä. Sen sijaan tällainen onnettomuus, joka tapahtuu päivänvalossa on harvinainen, kertoo BBC:n kirjeenvaihtaja Will Grant (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: AFP, AP, STT