Turun telakan naapuriin suunnitellaan suurta meriteollisuuden tuotantokeskittymää – jopa 10 000 työpaikkaa

Telakan läheisyyteen suunniteltavaan Blue Industry Parkiin toivotaan 100 uutta yritystä ja 500 miljoonan euron investointeja.

Turku
Blue Industry Parkin pääkonttori
Blue Industry Parkin pääkonttori.Turku Science Park

Turun telakan alueen läheisyydessä olevan Blue Industry Parkin (BIP) konseptisuunnitelma on valmistunut.

Alueesta tavoitellaan Euroopan mittakaavassa johtavaa meri- ja valmistavan teollisuuden tuotanto- ja innovaatiokeskittymää. Sen tehtävänä on vastata Turun seudun ja Lounais-Suomen teollisuuden kasvutarpeisiin ja edistää alan kilpailukykyä.

Vauhtia kehitystyöhön toi Turun kaupunginvaltuuston keväällä tekemä päätös hankkia Meyerin Turun telakan ympärillä olevien maa-alueet kaupungin omistukseen.

Blue Industry Park
Turku Science Park

– Turun seutu on yksi Suomen vahvan talouskasvun vetureista. Jotta kasvu jatkuisi myös ensi vuosikymmenellä, vaaditaan pitkäjänteisiä, kansainvälisesti kiinnostavia ja kunnianhimoisia panostuksia tulevaan. Blue Industry Park on yksi elinkeinopolitiikan lähivuosien tärkeimmistä hankkeista, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kaupungin tiedotteessa.

Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräisen mukaan Blue Industry Parkiin on tavoitteena saada 100 yritystä, 10 000 työntekijää ja noin 500 miljoonan euron investoinnit. Meyer Turulle Blue Industry Park mahdollistaa muun muassa yhteistyön tiivistämisen.