1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaatevalmistaja M.A.S.I. Company siirtää ylioppilaslakkien valmistuksen Keiteleeltä Viitasaarelle

Keiteleen tehdashalli jää tyhjilleen keväällä, kun lakkien valmistus ja muut toiminnot siirtyvät yhtiön kotipaikalta Keiteleeltä Keski-Suomeen.

Keitele
Ylioppilaslakkeja
Kaisa Siren / AOP

Ylioppilaslakkien valmistus M.A.S.I. Companyn Keiteleen tehtaalla loppuu ensi keväänä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Pielavesi-Keitele-lehti. Fredrikson-tuotenimellä tunnettujen ylioppilaslakkien tuotanto siirretään Viitasaarelle Keski-Suomeen. Yhtiön toiminnot loppuvat Keiteleen tehtaalla keväällä kokonaan, sillä tuotannon lisäksi Viitasaarelle siirtyy osa yhtiön hallinnosta, mallimestarit ja valmistuotevarasto.

Syynä on, että Keiteleen tehdashalli on liian suuri yhtiön tarpeisiin ja henkilömäärään nähden. Keiteleen toimipisteellä työskentelee hieman alle 20 työntekijää ja irtisanomisia ei ole tuotannon siirron yhteydessä tehty.

– Toivotaan, että koko henkilöstö siirtyisi Viitasaarelle, koska meillä on hyvä henkilökunta. Jokainen tekee tietysti oman päätöksensä, sanoo M.A.S.I. Companyn toimitusjohtaja Anu Koskimäki.

Ylioppilaslakkien tuotanto siirrettiin kesällä 2015 Jyväskylästä Keiteleelle, jolloin Keiteleen tehtaalla oli vielä 60 työntekijää.

Koskimäki toivoo, että yhtiön omistamaan halliin löytyisi kevään jälkeen uutta toimintaa. Tila voidaan joko vuokrata tai myydä. Päätös siitä, vaihdetaanko keiteleläisyrityksen kotipaikkakunta, tehdään myöhemmin.

Keiteleen tehtaan alasajo ei vaikuta tehtaanmyymälöiden toimintaan. M.A.S.I. Companylle jää toimipaikat Viitasaaren lisäksi Helsinkiin ja Viron Valgaan. Yhtiö tunnetaan erityisesti farkkujen valmistajana, mutta se siirsi housujen tuotannon Viroon vuosina 2015–2016.

Artikkelia päivitetty 20.12.2017 klo 13.37: Lisätty tieto, milloin lakkien valmistus alkoi Keiteleellä.

Lue seuraavaksi