Hyppää sisältöön

Lahden historiallinen funkkiskiinteistö ranskalaisomistukseen – entisen linja-autoaseman remontti valmistuu keväällä

Salpausselän Rakentajat on myynyt kiinteistön ranskalaiselle Corum Am -yhtiölle, joka laajentaa toimintojaan Suomessa.

Kuva: Taavi Salmivaara / Yle

Palanen lahtelaista rakennushistoriaa on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen, kun Salpausselän Rakentajat on kaupannut entisen linja-autoaseman ranskalaiselle Corum AM kiinteistösijoitusyhtiölle.

Kauppahintaa yhtiöt eivät kerro.

Corum AM on Suomen ja Pohjoismaiden kiinteistömarkkinoilla melko uusi toimija. Yhtiön mukaan Lahden vanha linja-autoasema on sen kuudes sijoituskohde koko Pohjolassa.

Suomessa Corum omistaa ainakin Porissa SST Groupilta ostamansa uuden liikekiinteistön, jossa sijaitsevat XXL- ja Gigantti -tavaratalot.

– Lahden ja Porin kohteet ovat hieno avaus ja tulemme jatkamaan laajentumista tulevina vuosina, kertoo ranskalaisen kiinteistösijoitusyhtiön sijoitusjohtaja Philippe Cervesi yhtiön tiedotteessa.

Tänä vuonna Corumin sijoitukset Euroopassa nousevat 400 miljoonaan euroon. Suomessa yhtiö kiikaroi varsinkin Helsingin seudun ulkopuolella olevia kehittyviä kaupunkeja. 

– Lahden kohteen sijainti on erinomainen ja toivomme siitä uutta kiintopistettä kaupunkilaisille, jatkaa Cervesi.

Salpausselän Rakentajien kausi vanhan funkkistyylin linja-autoaseman omistajana jäi lyhyeksi. Yhtiö osti vuonna 1939 valmistuneen asemakiinteistön kaupungilta vuonna 2016. Sen jälkeen rakennusta on remontoitu kauppa- ja ravintolakäyttöön.

Remonttia Salpausselän Rakentajat kuvaa rakennusteknisesti vaikeaksi, sillä museovirasto on suojellut rakennuksen ja ohjeistanut, että historiallisesti merkittävän linja-autoaseman ulkoasua tulee vaalia. 

Kiinteistöön saneerataan parhaillaan K-kauppaa. Keskusaula jää yleiseksi tilaksi ja rakennuksen pyöreään päätyyn tulee ravintolatoimintaa. Valmiina remontin on määrä olla valmis maaliskuussa 2018.