Lehdet: Pohjois-Korea havittelee seuraavaksi pernaruttoa levittäviä ohjuksia

Haaretz ja Asahi sanomalehdet kirjoittavat Pohjois-Korean asearsenaalista, johon kuuluvat ydinaseiden lisäksi mahdollisesti myös biologiset ja kemialliset aseet.

pernarutto
Kuvakaappaus Haaretzin nettisivuilta.
Haaretz

Pohjois-Korea testaa parhaillaan, kuinka hyvin pernaruttoa aiheuttavan infektiotaudin itiöt sietävät kuumuutta, kertoo japanilainen Asahi-sanomalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Kokeiden tarkoitus on selvittää, pysyykö pernarutto hengissä 7 000 astetta tai sitä korkeammista lämpötiloissa. Mannertenvälinen ohjus kuumenee parhaimmillaan juuri 7 000 asteen lämpötiloihin.

Haaretz kertoo, että Pohjois-Korea on hiljattain ilmoittanut, että maalla on 2 500 – 5 000 tonnin kemiallisten aseiden varastot. Ja se kykenee tuottamaan myös biologisia aseita, kuten pernaruttoa tai isorokkoa.

Valkoinen talo vahvisti maanantaina julkaistussa raportissaan (National Security Strategy) (siirryt toiseen palveluun), että Pohjois-Korea pyrkii kehittämään ydinaseiden lisäksi myös myös kemiallisia ja biologisia aseita.

Pohjois-Korea laukaisi marraskuussa mannertenvälisen Hwasaong-15 -ohjuksen, joka maan mukaan todistaa, että Pohjois-Korea on nyt ydinasevalta.

Etelä-Korea vahvisti, että ohjus olisi voinut lentää Yhdysvaltain maaperälle saakka, mutta ohjuksen luotettavuudesta ei ole tietoa.

Lähteet: Haaretz