1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teuvo Hakkarainen

Perussuomalaiset: Hakkaraisen tapaus on tältä erää loppuun käsitelty

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Leena Meri sanoo, että Teuvo Hakkaraista on rangaistu riittävästi.

Teuvo Hakkarainen Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ei hyväksy arvostelua, jonka mukaan Teuvo Hakkaraisen käytöksestään saama rangaistus olisi riittämätön.

Perussuomalaisten ryhmä antoi Hakkaraiselle vakavan varoituksen sen jälkeen, kun Hakkarainen oli käynyt eduskunnassa käsiksi kokoomusedustaja Veera Ruohoon. Lisäksi Hakkarainen erosi puolueensa toisen varapuheenjohtajan paikalta ja sai eduskunnan puhemieheltä huomautuksen.

– Hän sai meiltä vakavan varoituksen ja jos ajattelet tätäkin haastattelua, niin kaikki mediat mylläävät tätä ja kaikki varmaan ymmärtävät, että tämä ei ole kenellekään helppoa. Että en nyt menisi sanomaan, että hän on lievän rangaistuksen saanut, Leena Meri sanoi Ylelle.

Onko asia teidän ryhmänne puolesta loppuun käsitelty?

– Tältä erää on kyllä loppuun käsitelty.

"Ajattelin soittaa Teuvolle"

Meri toteaa, ettei ole vielä tarkkaan miettinyt, voiko mahdollinen rikostuomio vaikuttaa ryhmän kantaan asiassa. Veera Ruoho on tehnyt Hakkaraisesta rikosilmoituksen.

– Tämä toverituomioistuin saa nyt riittää. Nyt on sitten oikeuslaitos, joka voi lisärangaistuksia antaa, että ei minulla ainakaan ole henkilökohtaisesti mitään tarvetta enää vaatia, Leena Meri sanoo.

Leena Meri kertoo kantavansa huolta myös Teuvo Hakkaraisen voinnista.

– Ajattelin tänään jo Teuvolle soitella, että onko hänelläkin jo kaikki hyvin. Ei tietenkään voi toimia sopimattomasti täällä eikä muualla ihmisiä kohtaan, mutta kyllä jossain vaiheessa tulee se raja vastaan, että mikä on riittävää ja mikä kohtuullista.

Lisää aiheesta:

Perussuomalaisten Hakkaraisen käytös puhuttaa kansanedustajia – "On anteeksiantamatonta, että eduskunnan arvovaltaa murennetaan näin"

Puhemies Lohelalta huomautus Hakkaraiselle: "Hän on käyttäytynyt erittäin törkeästi"

Teuvo Hakkaraiselle vakava varoitus eduskuntaryhmältä – Luopuu itse 2. varapuheenjohtajan tehtävästä