Nuoret yllättivät yksin asuvat ikäihmiset joulupaketeilla – "Ihana tilaisuus"

Simolaisnuoret ovat muistaneet joulupaketein yli 70-vuotiaita yksin asuvia. Muun muassa pipareita ja makeisia sisältävän joululahjan on saanut yli 120 simolaista.

joululahjat
Nuoret jakamassa lahjapaketteja.
Simon ikäihmiset olivat otettuja nuorten lahjayllätyksestä.

SimoOvikello on soinut yllättäen monessa simolaisessa kodissa joulunalusviikolla. Oven takaa on paljastunut joukko paikallisia 4H-yhdistyksen nuoria, jotka ovat lahjoittaneet iloisen joulutervehdyksen yli 70-vuotiaille yksin asuville.

– Tämä on niin ihana tilaisuus, että vanhoja muistetaan. Ja yksinäisiä, koska yksinäistä se on minullakin ja se on kauhean ikävää, varsinkin illat, kertoo Maria Piittinen.

Myös Kaisu Pykäläaho on otettu nuorten yllätyksestä.

– Minä asun yksin niin ihan kiva, että on joskus paljon väkeä oven takana. Minä rupesin katsomaan, että palaako pihan kynttilät ja sitten soikin ovikello, hymyilee Pykäläaho.

Näkee sen oman työn ja tietää että on ollut osallisena tekemässä hyvää.

Pekka Pahnila

4H:n nuoret ovat leiponeet paketissa olevat piparit yhdessä paikallisten lasten kanssa. Lisäksi nuoret ovat paketoineet lahjayllätykset omin käsin ja mukaan on lisätty jouluisia makeisia.

– Meillä on aktiivisia 4H-kerho-ohjaajia jotka lähtivät mukaan ja toivat mukanaan omia kerholaisia. Eli pojat oli tosi helppo saada innostumaan matkaan, iloitsee Simon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Ritva Tryyki.

Nuoret jalkautuivat kaduille Simossa.
Nuoret kiersivät viemässä lahjoja yksin asuville joulunalusviikolla.Risto Koskinen / Yle

Joulutervehdyksen on saanut yli 120 yksin asuvaa simolaista. Muun muassa Pekka Paanila oli jakamassa joulutervehdyksiä.

– No onhan se kiva että on saanut jotain hyvää aikaiseksi tänä jouluna. Siinä näkee sen oman työn ja tietää että on ollut osallisena tekemässä hyvää täällä, sanoo 4H-yhdistyksen kerho-ohjaaja Pekka Pahnila.

– Tuntuu niin ihanalle kyllä, että on kunnon nuoria. Sellaisia jotka vielä vanhoja kunnioittaa, kiitelee Maria Piittinen.