Kaksi kuoli Hirvensalmella rekan alle – kuolleet paikkakuntalaisia ikäihmisiä

Rekan ja henkilöauton törmäyksessä Hirvensalmella kuoli kaksi ihmistä. Kuolleet ovat henkilöautossa olleet 85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen.

liikenneonnettomuudet
Hakerekan nostoa valmistellaan.
Ennen joulua sattuneessa liikenneonnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä Hirvensalmella Etelä-Savossa. Paikalla raivaustöitä oli tekemässä muun muassa Hinauspalvelu Liikanen.Jouni Kirvesmies / Yle

Etelä-Savossa Hirvensalmella tapahtui keskiviikkoaamuna liikenneonnettomuus, jossa kuoli kaksi ihmistä. Osapuolina olivat perävaunullinen hakerekka ja henkilöauto, jossa olleet kaksi henkilöä menehtyivät.

Pelastuslaitos, ensihoito ja poliisi saivat ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Hirvensalmen Otavantieltä hiukan ennen aamuyhdeksää. Tarkempi onnettomuuspaikka on Otavantien ja Vilkonharjuntien risteyksessä.

Hakerekka ajoi Otavantietä Hirvensalmen suunnasta kohti Otavaa ja Mikkeliä. Henkilöauton epäillään kääntyneen odottamatta vasemmalle takaa tulleen raskaan ajoneuvoyhdistelmän eteen.

Väistö ei onnistunut

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja oli jarruttanut voimakkaasti ja väistänyt välttääkseen törmäyksen, mutta ajoneuvot törmäsivät ajoradalla ja suistuivat vasemmalle tien pientareelle. Ajoneuvoyhdistelmä kaatui kyljelleen ja henkilöauto jäi puristuksiin rekan perävaunun etuosan alle, poliisi kertoo.

Henkilöautossa olleet kaksi henkilöä, hirvensalmelaiset 85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen, menehtyivät onnettomuuspaikalla. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa fyysisesti.

Poliisi tutkii tapahtunutta epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkii osaltaan myös onnettomuuteen johtaneita tekijöitä.