Rooman surkeasta joulukuusesta tuli yleinen vitsi – "Kuin vessaharja"

Kariseva kuusi maksoi kaupungille lähes 50 000 euroa.

joulukuuset
Harventunut joulukuusi.
Piazza Venezian joulukuusi 19. joulukuuta. Massimo Percossi / EPA

20-metrinen puolikalju kuusi tököttää Rooman keskustassa Piazza Venezialla ja karistelee loppujakin kalpeista neulasistaan. Ikuisen kaupungin virallinen joulupuu on surullinen ilmestys.

Poikkeuksellisen rumasta joulukuusesta on tullut kaupungissa joulunalusajan yleinen vitsi. Kuusen valot sytytettiin 8. joulukuuta, ja se alkoi pudotella neulasia saman tien.

Uutistoimisto Reutersin haastattelussa eräs roomalainen kuvaili kuusta kynityksi. Toinen sanoi, että ei kestä sen katsomista. Sosiaalisessa mediassa kuusta on verrattu muun muassa vessaharjaan.

Sosiaalisessa mediassa joulukuusta on verrattu myös pulloharjaan.

Italialaisissa medioissa on huomioitu myös se, että kuusi ei suinkaan ollut ilmainen vaan maksoi lähes 50 000 euroa.

– Rahat olisi voinut käyttää jotenkin muuten kuin johonkin noin typerään ja noin rumaan, Roomassa asuva Gianfranco Scafone sanoi Reutersille.

Valaistu kuusi ja Pietarinkirkko ilta-aikaan.
Vatikaanin joulukuusi Pietarinkirkon aukiolla. Fabio Frustaci / EPA

Joulupuu on peräisin Val di Fiemmestä Itävallan rajan läheltä. Sikäläiset viranomaiset ovat kertoneet esimerkiksi Corriere della Sera -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että kuusi oli hyvässä kunnossa, kun se kaadettiin.

Roomalaisten tyytymättömyyttä puuhunsa lisännee sekin, että Pietarinkirkon aukiolla seisova Vatikaanin joulukuusi on erinomaisen pörheä ja hyvinvoivan näköinen yksilö.

Juttua tarkennettu kello 8.15: Lisätty selitysteksti tviitin alle.

Lähteet: Reuters