Trump uhkaa sulkea rahahanat mailta, jotka äänestävät Yhdysvaltoja vastaan YK:ssa

Palestiinalaisten ulkoministerin mukaan Yhdysvaltain presidentti uhkailee YK:n jäsenmaita.

YK
Donald Trump
Donald Trump Saul Loeb / AFP

Yhdysvaltain presidentti aikoo katkaista taloudellisen tuen mailta, jotka äänestävät Yhdysvaltoja vastaan YK:n torstaisessa turvallisuusneuvoston kokouksessa, kertoo uutistoimisto AFP.

– Kaikki nämä valtiot ottavat kyllä vastaan rahamme ja sitten äänestävät meitä vastaan turvallisuuneuvoston kokouksessa. Ja todennäköisesti yleiskokouksessakin, Trump sanoi keskiviikkona Valkoisessa talossa.

Me seuraamme äänestystä. Antaa heidän äänestää niin. Säästämme paljon rahaa.

Donald Trump

– He ottavat satoja miljoonia, jopa miljardeja dollareita ja sitten äänestävät meitä vastaan. Me seuraamme äänestystä. Antaa heidän äänestää niin. Säästämme paljon rahaa. Ei kiinnosta, hän lisäsi.

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley varoitti tiistaina, että hän raportoi Trumpille niiden nimet, jotka äänestävät Yhdysvaltoja vastaan Jerusalemin tunnustamisessa Israelin pääkaupungiksi.

Palestiinalaisten ulkoministeri Riyad al-Malki kommentoi asiaa keskiviikkona sanomalla, että Yhdysvallat uhkailee YK:n yleiskokouksen jäsenmaita.

Trumpin hallinnon pääneuvottelija Israelin ja palestiinalaisten välisessä rauhanedistämispyrkimyksessä tapasi tänään Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun. Netanjahun esikunta ei kertonut tapaamisen sisällöstä.

Lähteet: AFP