Kuljettaja ajoi väkijoukkoon Australian Melbournessa – Poliisi ei pidä tapausta terrori-iskuna

Ainakin 19 ihmistä loukkaantui. Poliisi on ottanut kiinni kuljettajan ja toisen henkilön.

onnettomuudet
Poliisit tutkivat onnettomuuspaikkaa Melbournessa.
Onnettomuus tapahtui Flinders Street Station -aseman kupeessa Australian Melbournessa.AFP

Ainakin 19 henkilöä loukkaantui, kun auto ajoi väkijoukkoon Melbournen vilkkaassa keskustassa Flinders Street -kadulla Australiassa. Osa on loukkaantunut vakavasti. Vakavasti loukkaantuneiden joukossa on myös alle kouluikäinen lapsi.

Kartta Melbournesta
Yle Uutisgrafiikka

Poliisi on pidättänyt auton kuljettajan sekä toisen miehen. Victorian osavaltion poliisin mukaan teko on tahallinen, mutta se ei vaikuta terrorismilta.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mitään todisteita tai tietoa, joka viittaisi terrorismiin, arvioi Victorian osavaltion poliisipäällikkö Shane Patton.

Autoa kuljettaneella miehellä on poliisin mukaan ollut mielenterveysongelmia ja huumeongelmia. Hän on ennestään poliisille tuttu. Hänellä ei kuitenkaan tiedetä olevan yhteyksiä terroristeihin. Mies on 32-vuotias Australian kansalainen, jolla on afganistanilainen syntyperä, Victorian poliisi kertoo.

Poliisi pyytää viestipalvelu Twitterissä ihmisiä pysymään pois alueelta.

Melbourne on Australian toiseksi suurin kaupunki. Auto ajoi väkijoukkoon iltapäivän ruuhka-aikaan vilkkaan juna-aseman edessä, jossa liikkuu paljon työmatkalaisia. Auto osui useisiin jalankulkijoihin ja törmäsi lopulta raitiovaunupysäkkiin. BBC kertoi, että törmäyksen jälkeen ihmisiä makasi kadulla.

Australian yleisradioyhtiön ABC:n haastattelema silminnäkijä kertoi, että auto ajoi lujaa ja osui useisiin ihmisiin.

– Näin auton, citymaasturin, tulevan kovaa vauhtia ja sitten kuulin sen törmäävän ihmisiin, joilla oli ostoskasseja ja -kärryjä.

Silminnäkijöiden mukaan auton vauhti oli vähintään 60 kilometriä tunnissa.

Australian pääministeri Malcolm Turnbull kommentoi Twitterissä tapausta järkyttäväksi. Hän osoitti myötätuntonsa uhreille ja heidän hoitajilleen.

Juttua päivitetään.

Aiheesta muualla:

Melbourne car crash: 'All you could hear was the hits and the screams', witness says (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP, STT