Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Tampereen Kansi ja areena -hankkeen yhteisyrityksen

Yhteisyritys tulee omistamaan Tampereen Monitoimiareenan, Tampereen Areenahotellin ja Tampereen Tornit sekä Ranta-Tampellaan rakennettavat asuintalot.

Kansi (Tampere)
Havainnekuva Tampereen Kannesta ja Areenasta
Studio Daniel Libeskind

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt järjestelyn, jossa SRV Rakennus Oy, LähiTapiola-ryhmä ja OP-ryhmä perustavat Tampereen Kansi ja areena -yhteisyrityksen.

Yhteisyritys tulee omistamaan ja hallinnoimaan Tampereen Kansi ja areena -hankkeessa toteutettavat Tampereen Monitoimiareenan, Tampereen Areenahotellin ja Tampereen Tornit sekä Ranta-Tampellaan rakennettavat asuintalot.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston arvion mukaan järjestely ei kilpailulain tarkoittamalla tavalla olennaisesti estä kilpailua Suomen markkinoilla. Tiedotteessan virasto katsoo, että yrityskaupan osapuolilla on vain vähäisiä päällekkäisyyksiä Suomen kiinteistösijoittamisen markkinoilla sekä rakentamisen markkinoilla.

Kilpailulain mukaan yrityskauppa on ilmoitettava KKV:lle, jos yrityskaupan osapuolten yhteenlaskettu liikevaihto ylittää 350 miljoonaa euroa ja vähintään kahden yrityskaupan osapuolen Suomesta kertynyt liikevaihto ylittää kummankin osalta 20 miljoonaa euroa.

Junaradan päälle rakennettava Kansi ja areena -hanke tuo Tampereen ydinkeskustaan useita tornitaloja, joihin tulee muun muassa asuntoja, toimistotilaa ja hotelli. Myös Suomen toinen kasino sijoittuu alueelle. Hanke maksaa arviolta noin 500 miljoonaa euroa.

Eteläisen kannen ja monitoimiareenan valmistelevia töitä on jo tehty Sorin sillan eteläpuolella. Uuden kaupunginosan rakentuminen on käynnistynyt perustan paalutuksella.

SRV:n tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan eteläinen kansi, areena ja kahden tornitalon rungot sekä julkisivut valmistuisivat vuonna 2021 ja pohjoiskansi sekä sen tornit vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy investointipäätöksen yhteydessä.