Järjestö: Jemenissä yli miljoona epäiltyä koleratapausta

Ainakin 2 226 ihmisen uskotaan kuolleen tautiin.

Jemen
Koleraan sairastunut lapsi saamassa hoitoa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa syyskuussa 2017.  Suurin osa jemeniläisistä ei saa tarvitsemaansa sairaanhoitoa.
Koleraan sairastunut lapsi saamassa hoitoa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa syyskuussa 2017. Suurin osa jemeniläisistä ei saa tarvitsemaansa sairaanhoitoa.YAHYA ARHAB / EPA-EFE

Jemenissä epäiltyjen koleratartuntojen määrä on ylittänyt miljoonan, sanoo Punaisen ristin kansainvälinen komitea. Vajaa kolmannes epäillyistä kolerapotilaista on alle viisivuotiaita lapsia. Kaikista sairastuneista ainakin 2 226 on kuollut sitten viime kevään.

Uusien koleratartuntojen määrä on vähentynyt viime kuukausina, mutta hoitamatta jääneet potilaat kasvattavat tapausten kokonaismäärää. Maailman terveysjärjestön mukaan (siirryt toiseen palveluun) viime viikolla raportoitiin 7 622 uutta epäiltyä koleratapausta.

Tartunnan lähde on yleensä toisen kolerapotilaan ulosteen saastuttama juomavesi tai ruoka. Tällä hetkellä yli 22 miljoonaa jemeniläistä kärsii ruuan ja puhtaan veden puutteesta sisällisodan repimässä maassa.

Konfliktissa ovat vastakkain presidentti Abed Rabbo Mansour Hadille uskolliset hallituksen joukot ja shiialaiset huthi-kapinalliset. Sisällisotaan ovat sekaantuneet myös ulkovallat. Saudi-Arabia ja sen liittolaiset tukevat syrjäytettyä hallitusta, Iranin puolestaan väitetään aseistavan huthi-joukkoja.

Lue lisää:

WHO: Yli puoli miljoonaa saanut koleran Jemenissä

YK varoittaa ennennäkemättömästä nälkäkatastrofista: Jopa seitsemän miljoonaa ihmistä vaarassa kuolla nälkään Jemenissä

BBC:n uutinen aiheesta (englanniksi) (siirryt toiseen palveluun)