1. yle.fi
  2. Uutiset

Erdoğan tylynä Trumpille: Ette voi ostaa meitä Jerusalem-äänestyksessä

Trump on uhannut katkaista Yhdysvaltain tuen maille, jotka vastustavat hänen päätöstään tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

Ulkomaat
Erdoğan seisoo puhujankorokkeen takana ja puhuu mikrofoniin. Hänellä on tumma puku, liivit ja valkoinen kauluspaita sekä punainen kravatti. Taustalla on kokouksen Islamilaisen yhteistyöjärjestön jäsenmaiden lippuja.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on arvostellut kovasanaisesti Yhdysvaltain päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.Sedat Suna / EPA-EFE

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan toivoo, että muut maat antavat Yhdysvalloille "kunnon opetuksen" YK:n äänestyksessä Israelista.

– Herra Trump, ette voi ostaa Turkin demokraattista tahtoa dollareillanne, Erdoğan sanoi televisioidussa puheessa Ankarassa.

Tänään torstaina YK:n yleiskokouksessa äänestetään päätöslauselmasta, jonka luonnoksen mukaan Jerusalemin asema pitää ratkaista neuvotteluilla, ja kaupungin asemasta tehdyt päätökset tulee kumota. Turkki oli tekemässä aloitetta äänestyksestä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhannut katkaista Yhdysvaltain tuen maille, jotka tukevat päätöslauselmaa. Trump kuohutti arabimaailmaa tunnustamalla Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi kaksi viikkoa sitten.

Lisää aiheesta:

Trump uhkaa sulkea rahahanat mailta, jotka äänestävät Yhdysvaltoja vastaan YK:ssa

YK:n yleiskokous kokoontuu harvinaiseen hätäistuntoon – äänestyksessä Trumpin Jerusalem-päätös

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi