1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joululiikenne

Pyhäliikenteessä tutut kuviot: Jouluksi kotiin junalla, tapaninpäivänä Kanarialle lentokoneella

Lentokentillä ja rautatieasemilla on joulun alla vilkasta, mutta isoja ruuhkia ei ole odotettavissa.

Joululiikenne
Finnairin kone
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Liikenne Helsinki-Vantaan lentoasemalla ei tänään perjantaina juuri poikkea tavallisesta, sanoo apulaisjohtaja Heikki Koski Finaviasta.

– Joulun alla on selvästi vilkasta, muttei mitään ihan piikkipäivää ole. Tänään ja huomenna on väkeä liikenteessä, Koski sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

Koski neuvoo matkustajia, että normaali varautumisaika riittää mainiosti. Helsinki-Vantaalta lähtevien lentojen osalta suurin piikki on luvassa tapaninpäivänä.

– Kinkunsulattelun jälkeen ihmiset lähtevät reissuun, Koski kertoi perjantaina aamutuimaan.

Iso osa ulkomaille suuntaavista lentomatkustajista tähyää tuttuun paikkaan lähelle Afrikan luoteisrannikkoa, sanoo Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

– Kanariansaaret on ykköskohteita näin talviaikaan. Saaria on kovasti freesattu, joten sieltä löytyy tarjontaa joka makuun.

Mäki-Fräntin mukaan suomalaiset hakevat tähän vuodenaikaan täysihoitoa ja ylipäätään helppoutta aktiivisen tekemisen sijaan.

Junien osalta joulun menoliikenne jakautuu perjantaille ja lauantaille, arvioidaan VR:stä. Paluuliikenteen odotetaan soljuvan melko tasaisesti tapaninpäivästä uuteenvuoteen.

Perjantaiaamuna junat kulkivat enimmäkseen aikataulussa. Oulusta Seinäjoelle matkaava juna oli hieman yli puoli tuntia myöhässä viivästyneiden lähtövalmistelujen vuoksi.

Myös tieliikenne vilkastuu perjantaina ja lauantaina menoliikenteen vuoksi.

Lue seuraavaksi