Linnanmäen Vekkula saa uuden kodin Vihdistä – yrittäjä huusi irtaimiston 30 000 eurolla

Linnanmäen huvipuiston perinteikkään Vekkulan irtaimisto on myyty vihtiläiseen ulkoilma-akitiviteettipuistoon.

Linnanmäki
ihmisiä huvipuiston rappusissa
Antti Lähteenmäki / Yle

Vekkulan myynnissä olleen irtaimiston kokonaishinta nousi nettihuutokaupassa 30 000 euroon. Kallein yksittäinen osa oli pyörivä tynnyri, joka maksoi 6 500 euroa.

Tynnyri oli myös Vekkulan tavoitelluin kaluste: 14 ostajaehdokasta teki tynnyristä lähes 1 000 erillistä tarjousta.

– Totta kai näin legendaarinen paikka täytyy pystyttää uudestaan, vaikka Linnanmäki päätti siitä luopua, yrittäjä Janne Uotila perustelee ostosta.

Vihdin PuuhaPark arvioi alustavasti, että uuden Vekkulan rakentaminen kahteen kerrokseen maksaa lähemmäs miljoona euroa.

Linnanmäki päätti luopua Vekkulasta kuluneena syksynä. Huvipuistoklassikko oli auki viimeisen kerran lokakuun lopussa. Linnanmäellä Vekkula keräsi noin 400 000 vuosikävijää. Uotila ei ole kävijätavoitteita ainakaan vielä asettanut.

– Vekkula on tärkeä vetonaula, mutta silti vain yksi elementti muiden aktiviteettien joukossa. Meillä on vasta toinen toimintakausi edessä, joten kävijämäärä kasvaa varmasti vielä luonnostaankin.

Uuden Vekkulan avaamisesta ei ole tarkkaa tietoa, sillä lupaprosessi ja rakentaminenkin vievät oman aikansa. Nopeimmillaan liikkuviin portaisiin ja peilisaliin voisi päästä loppukesästä.

– Olen tietenkin käynyt Vekkulassa lapsena monet monet kerrat. Nyt aikuisenakin olen oman lapsen kanssa "joutunut" käymään, ja varmasti taas menen, kun se saadaan auki, Uotila naurahtaa.