Jouluaatonaatonaaton lounaskattaus Lounais-Suomeen: Öljyvuodon puhdistus jatkuu, Kriivarin hakkuita ei estetä

Mitä Lounais-Suomessa on tapahtunut perjantaiaamuna? Tässä tarjontaa.

Satakunta
Harjavalta öljylautta pelastuslaitos
Jari Pelkonen / Yle

TURKU, KAARINA: Hyllytetty kirkon virkamies takaisin töihin

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hallintojohtaja Hannu Kallio on saanut luvan palata töihin. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti purkaa virasta pidättämispäätöksen toristai-iltana.

Kallio oli hyllytettynä marraskuun lopusta lähtien. Syynä oli hänen huono käytöksensä alaisiaan kohtaan. Seuraavaksi seurakuntayhtymän tavoitteena on työrauhan ja luottamuksen palauttaminen työyhteisöön.

HARJAVALTA, NAKKILA: Öljyvahingon torjunta jatkuu

Torstaina Kokemäenjoella tapahtuneen suuren öljyvuodon torjuntatoimet jatkuvat Harjavallassa.

Öljyn poisto on jatkunut heti aamun valjettua. Alustavien tietojen mukaan öljylauttoja olisi Nakkilassa asti.

PAIMIO: Hakkuita Kriivarissa saa jatkaa

Hallinto-oikeus on hylännyt valituksen Paimion Kriivarin hakkuista. Kriivarin noin viidentoista hehtaarin metsäalueella on tehty liito-oravahavaintoja. Hakkuiden jatkamisesta valitti Turun hallinto-oikeuteen Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri.

Ely-keskus antoi aiemmin kaupungille luvan jatkaa hakkuita sen jälkeen, kun Kriivarissa oli tehty maastokatselmus ja ohjeistettu hakkuita tarkemmin.

PORI: SuomiAreenan keskusteluihin muutoksia

Porissa järjetettävän Suomi-Areenan keskusteluja aiotaan lyhentää. Ensi kesänä keskustelut ovat vain tunnin pituisia eli viisitoista minuuttia aiempaa lyhyempiä. Tavoitteena on pitää keskustelut tiiviinä.

Suomi-Areena on yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään heinäkuun puolivälissä jo kolmattatoista kertaa.