2 päivää jouluun – Lumimyräkkä sotkee ajokelin huomenna, jouluaattoa vietetään pakkasessa

Suureen osaan maata on luvassa luminen jouluaatto.

sää
Sääennuste 22.-24.12.
Sääennuste 22.-24.12.

Jouluaattoiltaa vietetään pakkasessa koko maassa. Huomenna lauantaina lumimyräkkä liikkuu maan yli, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela.

Koskela kertoo, että tänään perjantaina maan keskivaiheilla liikkuu hajanaisia lumisateita itään. Menoliikenne sujuu normaalissa ajokelissä. Suurimmassa osassa maata on pakkasta.

Huomenna lumisade alkaa lännessä Satakunnan pohjoisosasta Pohjanmaalle yltävällä alueella jo aamun aikana. Iltapäivän mittaan pyryttää suuressa osassa maata. Ajokeli on huono tai erittäin huono. Samalla sää lauhtuu.

– Pahin pyry näyttäisi nyt tämän aikataulun mukaan väistyvän jo lauantai-illan aikana maan itäpuolelle. Jouluaattonakin voi vielä tulla idässä ja paikoin maan keskivaiheillakin lumisateita, Koskela sanoo.

lumikartta
Yle

Valkoinen jouluaatto suureen osaan maata

Hänen mukaansa aattoiltana on pakkasta koko maassa. Etelässä on pikkupakkasta, maan keskivaiheilla 5–10 pakkasastetta ja Lapissa viidestätoista reiluun kahteenkymppiin pakkasta riippuen pilvisyydestä.

Jouluaattoaamuun mennessä Pohjois-Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Savoon sekä osaan Kainuuta ja Pohjois-Karjalaa voi tulla 10-15 senttiä lunta. Etelämmäksi lunta kertynee 5–10 senttiä.

– Kaikkein vähäisimmäksi lumisade jäänee lounaisosassa maata. Siellä sade tulee vetenä ja räntänä.

Lounaisrannikko ja Lounais-Suomi ovat jouluaattona lumettomia. Helsingissä saattaa olla vähän lunta.

Lisää säästä voit lukea täältä.