MTV:n uutistoiminnalle 3 miljoonan euron avustus ministeriöltä

AlfaTV:n toiminnasta vastaava Brilliance Communications Oy ei puolestaan saanut tukea.

Radio- ja televisiotoiminta
MTV:n logo rakennuksen seinällä.
Yle

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt myöntää 3 miljoonan euron avustuksen uutis- ja ajankohtaistoimintaan MTV Sisällöt Oy:lle. Samalla yhtiölle asetetaan palveluvelvoite.

Television uutis- ja ajankohtaistoiminnan avustus myönnetään nyt ensimmäistä kertaa. Viestintävirasto muutti hiljattain (siirryt toiseen palveluun) kahdelle kaupalliselle tv-kanavalle, MTV3:lle ja AlfaTV:lle, myönnetyt tavalliset ohjelmistotoimiluvat yleisen edun ohjelmistotoimiluviksi, mikä on tuen saamisen edellytys.

Yleisen edun ohjelmistolupa velvoittaa yhtiötä laajentamaan kanavan peittovelvoitteen kattamaan koko Suomen sekä edellyttää tekstitys- ja muiden palveluiden järjestämistä erityisryhmille.

MTV Sisällöt Oy haki 2,5 miljoonaa euroa yleisavustusta nykyisen MTV3-kanavan uutis- ja ajankohtaistoiminnan tason ja tarjonnan ylläpitoon. MTV Sisällöt Oy haki myös 0,5 miljoonaa euroa erityisavustusta nykyisen uutis- ja ajankohtaistoiminnan laajentamiseen.

Myös AlfaTV:n toiminnasta vastaava Brilliance Communications Oy haki avustusta ministeriöltä, mutta sitä ei myönnetty yritykselle.

Yhtiö haki erityisavustusta uutis- ja ajankohtaistoiminnan käynnistämiseen sekä nykyisen säännöllisen toiminnan ja ohjelmistojen laajentamiseen. Ministeriö toteaa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että Brilliance Communications Oy:n kohdalla jäi epäselväksi, onko hakijalla edellytyksiä laajentaa toimintaansa esittämänsä mukaisesti.

MTV ilmoitti tänään myös uutisyhteistyön aloittamisesta (siirryt toiseen palveluun) amerikkalaisen CNN-uutiskanavan kanssa. Yhtiön mukaan CNN:n sisällöt tulevat näkymään kattavasti Maikkarin verkkosivuilla, MTV3-kanavalla ja Katsomossa.

Korjaus 23.12.2017 kello 13.38: TV-uutisten kello 20.30 lähetyksessä 22.12.2017 kerrottiin, että AlfaTV ei olisi saanut lupaa uutistoiminnan käynnistämiseen. Oikea muotoilu on, että AlfaTV:n taustalla oleva yhtiö Brilliance Communications ei saanut tukea uutistoimintaan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus