Liikenneviraston uusi tieto: Helsingin päärautatieaseman lasinen laiturikatos ei ollut vaarassa romahtaa

Kiinnikkeitä onkin irronnut vain pienemmästä välikatoksesta, jossa siinäkään ei ole romahdusvaaraa, kertoo kunnossapidon aluepäällikkö.

Kotimaa
Helsingin rautatieaseman lasikatos raiteiden 11 ja 12 yläpuolella.
Helsingin rautatieaseman lasikatos raiteiden 11 ja 12 yläpuolella 21.12.2017.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin päärautatieaseman lasinen laiturikatos ei ole ollut vaarassa romahtaa, kertoo Liikennevirasto. Torstaina kerrottiin, että päärautatieaseman lasikatoksen kiinnikkeitä olisi irronnut, mutta tämä tieto on Liikenneviraston mukaan osoittautunut vääräksi.

Kunnossapidon aluepäällikkö Eero Liehu sanoi perjantaina STT:lle, että kiinnikkeitä onkin irronnut pienemmästä välikatoksesta, joka on rakennettu varsinaisen lasisen laiturikatoksen ja sen vieressä sijaitsevan hotellin väliin.

Raiteiden sulkeminen oli ehkä liian järeä reaktio

Liikenneviraston Liehun mukaan myöskään tämä pienempi välikatos ei ole vaarassa romahtaa, vaikka se on ilmeisesti liukunut hotellin seinässä olevan vesikourun päälle. Välikatokselle aiotaan tehdä korjaussuunnitelma, Liehu kertoo.

Liikennevirasto sulki eilen varotoimenpiteenä Helsingin päärautatieaseman raiteet 11 ja 12 joksikin aikaa. Jälkikäteen katsottuna sulkeminen saattoi olla liian järeä varotoimenpide, Liehu arvioi uusien tietojen valossa perjantaina iltapäivällä.

Helsingin rautatieaseman lasikatoksessa romahtamisvaara on ohi – raiteet 11 ja 12 jälleen avattu