Taas kirkas tulipallo Suomen yllä – lähetä kuva tai video

Tulipallosta on tullut lukuisia havaintoja Taivaanvahti-verkkopalveluun.

Valoilmiö (Ilmakehä)
Tähtitaivas
AOP

Suomen taivaalla on nähty tänä iltana kirkas tulipallo. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa on saanut Taivaanvahti-verkkopalveluunsa (siirryt toiseen palveluun) yli 25 havaintoa tulipallosta. Sitä kuvaillaan muun muassa täysikuuta kirkkaammaksi. Havaintoja on tehty Kuusamosta Turun seudulle asti.

Moni havainnoija kertoo tulipallon muistuttaneen ilotulitusrakettia. Ursan "karkean mallinnuksen" mukaan kappaleen lento olisi päättynyt Keski-Suomessa. Taivaanvahti-palvelussa oli illalla ainakin yksi kuvallinen havainto (siirryt toiseen palveluun) tulipallosta.

Asiasta kertoi aiemmin Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lapissa nähtiin marraskuussa harvinainen tulipallo, joka herätti paljon huomiota poikkeuksellisen kirkkautensa vuoksi. Kyseessä oli meteoriitti, jonka kappaleiden uskotaan pudonneen Pohjois-Lappiin.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Olitko tapahtumapaikalla? Otitko uutistapahtumasta kuvan tai videon? Lähetä se meille. Kuvan tai videon voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen uutisvinkki@yle.fi. Kuvan voit lähettää myös yllä olevan lomakkeen kautta. Jos julkaisemme kuvan tai videon Ylen internet-sivuilla tai TV-uutisissa, maksamme siitä palkkion.

Lähetä Ylelle uutiskuva tai -video

Lue myös

Leiskuvan tulipallon putoamispaikka selvisi – meteoriitin palat putosivat mallinnuksen mukaan erämaahan

Katso huikea video Lapin tulipallosta – Putoamisalue ehkä Inarijärven eteläpuolella